La campanya “Per una escola pública i laica” es presenta a Madrid

La presentació, en la qual participa STEPV, va tindre lloc a l’Ateneu de Madrid en un acte massiu.

Presentació de la campanya a l'Ateneu de MAdrid.

dijous 07 febrer 2013 13:50 h

La Campanya “Per una escola pública i Laica. Religió fora de l’Escola” es va presentar a la sala d’actes de l’Ateneu de Madrid:  Especialment centrada en la “exigència de la retirada de l’avantprojecte de LOMCE del PP, que tracta de privatitzar, mercantilitzar i segregar i fer encara més confessional el sistema educatiu, amb el suport dels bisbes i dels poders més conservadors de la societat.

La Campanya l’avalen més de 70 organitzacions sindicals, d’estudiants, de mares i mares, polítiques i socials de diversa naturalesa, tant estatals, com autonòmiques i locals, a més de diverses Plataformes provincials i regionals recolzem la Campanya. STEPV – Intersindical Valenciana i els STES – Intersindical en formen part.

Més de 500 ciutadanes i ciutadans van omplir el recinte i les llotges. Representants de diverses organitzacions i alguns parlamentaris van prendre la paraula per explicar la situació i el seu suport a la Campanya, coincidint, tots ells i elles, en la necessitat ineludible de fer una aposta decidida per l’Escola Pública, Gratuïta, Democràtica i Laica, com a garantia per avançar cap a un model educatiu integral, compensador de desigualtats i que eduque per a la convivència, dins d’un projecte comú de ciutadania, inclusiu i no segregador.

Es va adquirir el compromís, per part dels assistents, de seguir sumant voluntats i, tenint en compte el passat i el present, mirar cap al futur amb el suport dels sectors més joves de la societat i per això una àmplia i contundent mobilització ciutadana és clau, informant als centres escolars, mobilitzant al carrer, organitzant plataformes unitàries a totes les ciutats i comunitats autònomes i exigint amb tota la contundència possible:

  • La retirada del avantprojecte de LOMCE
  • La derogació dels acords amb la Santa Seu.
  • Que la religió deixe de formar part del currículum i l’horari lectiu, eixint de l’Escola.
  • Que cap simbologia religiosa tinga presència institucional en els centres escolars.
  • Que amb diners públics no es financi l’adoctrinament religiós en cap centre escolar.
  • Que en l’àmbit escolar s’impedeixi qualsevol tipus de segregació per raons ideològiques, socials o de sexe.


Recollida de signatures i documents de la Campanya a: www.laicismo.org


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR