Meses de negociació

STEs reclama la negociació d’un nou sistema d’ingrés

STES-i requereix al MEFP la convocatòria immediata de la Mesa Sectorial i la negociació urgent d’un nou sistema d’ingrés en la funció pública docent

Ministeri d'Educació a Madrid

dijous 31 gener 2019 16:15 h

A la reunió de la Mesa Sectorial del professorat d’ensenyaments públiques no universitaris celebrada el passat 12 de desembre, el MEFP es va comprometre a una nova convocatòria en el mes de gener per acordar un calendari de temes de negociació, entre els quals STEs-i prioritzem la negociació d’un nou sistema transitori d’accés a la docència.
El RD 84/2018 en vigor va ser imposat pel MECD d’Íñigo Méndez de Vigo com a aplicació de l’Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública de 2017, sense acord amb les organitzacions sindicals i desatenent fins i tot la PNL d’ingrés transitori aprovada al Congrés dels Diputats dies abans.

STEs-i exigeix ​​el compliment del compromís del MEFP amb la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial

Realitzades les primeres proves extraordinàries amb la nova norma, el resultat ha evidenciat que només una mínima part del professorat interí ha consolidat la seva ocupació i, a més, no s’ha produït cap reducció de la interinitat en l’ocupació docent; més aviat al contrari, ha augmentat des del 26 al 30%, demostrant la ineficiència tant de l’esmentat Acord com del RD 84/2018.

D’altra banda, el MEFP ha reobert el debat amb la presentació de l’Avantprojecte de Llei de derogació de la LOMCE, responent a la demanda de la comunitat educativa. STEs-i ha presentat les seues esmenes al Consell Escolar de l’Estat, entre les quals es demana tant un canvi en el sistema d’ingrés ordinari com transitori, prèvia negociació amb les organitzacions sindicals representades a la Mesa Sectorial.

En conseqüència, STEs-i exigeix ​​el compliment del compromís del MEFP amb la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial de Negociació de l’Ensenyament Públic no universitari, on seguirà defensant la consolidació laboral del professorat interí com a funcionariat de carrera a través d’un sistema d’accés diferenciat i l’aplicació del concurs de mèrits contemplat com a fórmula extraordinària en el segon paràgraf de l’article 61.6 de l’EBEP.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR