Comissió de seguiment de concertada

STEPV valora positivament la modificació del currículum de primària

A la reunió de Comissió de Seguiment de concertada de hui divendres 28 s’ha tractat la modificació del Decret de Currículum de l’Etapa de Primària, la Resolució que regula les avaluacions de diagnòstic de les competències clau en 6è de primària i 4 de la ESO i l’Ordre de disminució de ràtios d’infantil 3 anys.

divendres 28 abril 2017 21:24 h

El sindicat ha valorat positivament la flexibilitat i autonomia que proporciona als centres amb aquesta modificació del currículum d’educació primària, atenent a la realització i distribució de l’horari lectiu amb les necessitats concretes de l’alumnat.

Pel que fa a les proves diagnòstiques, el Sindicat no és partidari d’aquestes proves finals ni en 6è ni en 4t de la ESO, model imposat per l’actual llei educativa. Trobem que l’avaluació de l’alumne ha de ser contínua i les proves finals no condueixen a reflectir els coneixements reals de l’alumne. A més no compartim que l’avaluació de les competències clau es façà a través de proves externes totalment desvinculades del context del centre.

Quant a la disminució de ràtios en infantil, la Conselleria ens ha explicat que s’ha fet atenent a la baixa natalitat que porten patint aquests municipis que apareixen en l’annex de l’ordre des de fa uns anys. Hem valorat positivament la iniciativa de la reducció de ràtio en infantil a 23 alumnes, demanant que la baixada de ràtio es faça extensible de manera gradual a l’etapa de primària i a la resta de municipis de PV independentment de la natalitat.

A l’espera de que es negocie les plantilles en infantil en el nostre sector, hem proposat l’augment en una persona més de suport per a infantil, i que aquesta contractació es faça directament de la borsa de centres en crisis.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR