Polítiques educatives

STEPV ha defensat en el Ple de les Corts Valencianes la ILP per la baixada de les ràtios

Demà es votarà si es tramita la llei o no, però es preveu que PP i VOX votaran en contra. En canvi, PSPV i Compromís votaran a favor

Marc Candela intervé en nom de la Comissió Promotora de la ILP al ple de les Corts Valencianes

dimecres 20 març 2024 19:06 h

Aquesta vesprada, la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la baixada de ràtios en el sistema educatiu valencià ha defensat la ILP en el Ple de les Corts Valencianes. La votació de la seua tramitació o no tindrà lloc en el ple de demà.

La Comissió Promotora s’ha mostrat disposada a negociar, durant la tramitació de la llei, les esmenes que els grups parlamentaris consideren

Per les intervencions de VOX i PP sembla que demà votaran en contra de la ILP, en el primer cas perquè l’ha presentat STEPV i en el segon cas perquè la baixada de les ràtios és una mesura important però no la única per a millorar el sistema educatiu i que no està demostrat que millore el rendiment de l’alumnat. El PP no ha dit en cap moment que votarà a favor o en contra, però pels arguments fets servir es preveu que, per desgràcia demà votaran en contra.
Si és així la tramitació de la ILP no prosperarà, ja que no comptarà amb els suports necessaris. Compromís i PSPV, en canvi, han anunciat que demà votaran a favor de tramitar la ILP.
La intervenció del representant de la Comissió Promotora en les Corts s’ha centrat en defensar la necessitat de la reducció de les ràtios per a millorar l’atenció del nostre alumnat i fer un seguiment el més individualitzat possible que de ben segur que contribuiran a evitar situacions greus com les que hem viscut recentment en alguns centres educatius. A més, s’ha recordat que durant la pandèmia es van reduir les ràtios i, precisament per això, el Sindicat va decidir promoure aquesta ILP durant el curs 2022/23, per mantindre aquestes ràtios permanentment, ja que després de la pandèmia es van recuperar les ràtios anteriors. També s’ha recordat que aquesta va ser la mesura més ben valorada pel professorat durant la pandèmia, ja que els permetia treballar millor i amb més atenció a cada un dels alumnes.
D’altra banda, la Comissió Promotora s’ha mostrat disposada a negociar, durant la tramitació de la llei, les esmenes que els grups parlamentaris consideren escaients perquè la llei es puga aprovar amb el compromís que en un termini no llunyà la reducció de les ràtios siga una realitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR