Polítiques educatives

STEPV presenta més de 23.000 signatures a les Corts Valencianes per la baixada de les ràtios a l’ensenyament

És més del doble de les signatures necessàries perquè es tramite en les Corts Valencianes la Iniciativa Legislativa Popular presentada pel Sindicat el passat mes de juliol

Representants del sindicat presenten les signatures a les Corts aquest matí

dimecres 07 juny 2023 12:32 h

El passat 25 de juliol de 2022 STEPV va presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la reducció de les ràtios d’alumnat en l’ensenyament públic no universitari. Una vegada acceptada per les Corts Valencianes a setembre va començar el període de recollida de signatures que finalitza el pròxim 8 de juny.

STEPV insta al nou govern i als partits de les Corts Valencianes que aproven la proposta de llei

El Sindicat ha presentat aquest matí a les Corts Valencianes 23.108 signatures recollides durant aquests mesos, més del doble de les necessàries, una vegada ha finalitzat el termini de 8 mesos per a recollir-les. STEPV vol agrair a totes les persones fedatàries que han estat recollint signatures des de Vinaròs fins a Pilar de la Foradada durant aquests mesos, per tal que les ràtios d’alumnat als centres educatius no universitaris baixen a 20 alumnes per aula.

Actualment, les ràtios estan fixades en 25 alumnes/aula a infantil i primària, a 30 a secundària, a 35 en batxillerat i en les EOI i a 30 en FP. La proposta del Sindicat és reduir a 20 alumnes per aula en totes les etapes i, com a molt a 25 en el batxillerat i formació professorat.

D’aquesta manera el professorat podrà atendre molt millor el seu alumnat i donar compliment a l’atenció el més individualitzada possible tal i com marca la normativa d’inclusió educativa en vigor.

Durant els dos cursos de pandèmia va ser possible aplicar aquestes ràtios de 20 alumnes, una de les mesures més ben valorades pel conjunt del professorat que, en posar fi a les mesures per la pandèmia s’han recuperat al que estableix la normativa. STEPV considera que és perfectament possible que es continue aplicant en el futur. Tot i això, en la proposta de llei plantejada es dona un termini de 3 anys perquè els centres educatius puguen adequar les seues instal·lacions, si cal, per adaptar-se a les ràtios a 20 alumnes.

Aquesta ILP l’haurà de gestionar el nou govern sorgit de les eleccions autonòmiques del 28 de maig. STEPV insta al nou govern i al conjunt dels partits que formaran part de les Corts Valencianes en configurar-se la nova cambra legislativa que tramiten i aproven la llei, que millorarà l’atenció del nostre alumnat en les etapes no universitàries de l’ensenyament al País Valencià.

En aquest enllaç es pot consultar la proposta d’ILP per la reducció de les ràtios a l’ensenyament.

Etiquetat com a

ilp ràtios

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR