Dret a l’educació

STEPV presenta a les Corts Valencianes una ILP per la reducció de les ràtios

La recollida de signatures començarà, previsiblement, en el mes d’octubre

El Secretariat Nacional de STEPV ha registrat aquest matí la ILP a les Corts Valencianes

dilluns 25 juliol 2022 15:59 h

El Secretariat Nacional de STEPV ha presentat aquest matí una Iniciativa Legislativa Popular a les Corts Valencianes per a la reducció de les ràtios en l’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Escoles Oficials d’Idiomes en els centres educatius sostinguts amb fons públics dependents de la conselleria competent en matèria d’educació.

STEPV confia en què se superarà amb escreix el mínim de 10.000 signatures exigides i la ILP prosperarà

El Sindicat ha pres aquesta iniciativa perquè és una demanda que des de fa anys estan demanant els centres educatius per atendre en millors condicions l’alumnat valencià. De fet, durant el curs 2020/21 la reducció de les ràtios per la pandèmia va ser una de les mesures més celebrades pel professorat, que ja era necessària abans de la pandèmia per a complir amb la pròpia normativa d’inclusió educativa de 2018 que exigeix una atenció el més individualitza possible de l’alumnat. Sense aquesta reducció de les ràtios resulta pràcticament impossible atendre aquesta exigència normativa.
Tot i que la Conselleria d’Educació ha iniciat el camí de la reducció de les ràtios en diverses localitats, és una mesura encara insuficient perquè no és generalitzada a tot el País Valencià ni a totes les etapes educatives.
La reducció de les ràtios es fa ara més necessària que mai per la situació en què la pandèmia ha deixat el nostre alumnat. És un fet que cal més atenció individualitzada per combatre els efectes negatius que ha deixat la Covid-19 emocionalment entre l’alumnat, però també entre el professorat, tal i com expliquem en l’Allioli 283, de febrer de 2022, dedicat a la salut mental i covid.

Recollida de signatures
La presentació de la ILP per la reducció de les ràtios ha de ser acceptada per la Mesa de les Corts, cosa que previsiblement tindrà lloc a setembre. A partir d’aquest moment hi ha un termini màxim d’un mes per iniciar el procés de recollida de signatures (com a mínim 10.000 signatures) en un termini de 8 mesos.
A partir de l’acceptació per part de la Mesa de les Corts, STEPV iniciarà una campanya de recollida de signatures -presencials i telemàtiques- en totes les comarques del País Valencià, perquè el màxim nombre de ciutadans i ciutadanes del País Valencià s’hi sume a la iniciativa, es tramite posteriorment en les Corts Valencianes i s’aprove.

Ràtios proposades
En la ILP presentada, el Sindicat proposa una reducció de ràtios d’acord amb la Xarxa d’Atenció a la Infància de la Comissió Europea per a Infantil i unes ràtios màximes de 20 alumnes en Primària, Secundària, Batxillerat, FP i EOI. En centres de caràcter singular la ràtio proposada és de 10 alumnes i en centres d’Educació Especial, variable segons la tipologia de l’alumnat, però sempre per baix de la ràtio actual. Igualment s’estableix que, en cas d’escolaritzar alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, la ràtio es disminuirà en tres alumnes per aula.
També es proposa una reducció de ràtio alumnat-professorat de PT, AL i Orientació per baix de la ràtio actual, per poder atendre millor aquest alumnat amb més necessitats.

No és tracta d’una recollida de signatures a l’ús

Una ILP no és una simple recollida de signatures, sinó un compromís de les persones signants i de l’organització que la promou perquè el que signen es debata en les Corts Valencianes i s’aprove com a Llei. Per tant, la responsabilitat de STEPV en què la ILP es duga a terme va molt més enllà de deixar uns fulls de signatures en les sales de professorat, ja que les signatures van numerades i segellades i hi ha una persona responsable de cada plec de signatures.
STEPV confia en què se superarà amb escreix el mínim de 10.000 signatures exigides i la ILP prosperarà i el Parlament Valencià la discutirà i aprovarà pel bé de l’alumnat del País Valencià.

Etiquetat com a

ilp ràtios

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR