Polítiques educatives

STEPV signa la Declaració de València sobre el futur dels EAS

La signatura del Sindicat queda pendent de ratificació en el pròxim Consell Nacional del 10 de juny

Els representants sindicals després de la signatura de la Declaració

dimecres 07 juny 2017 08:54 h

Dilluns 5 de juny es va produir la signatura per part de les organitzacions sindicals de la Declaració de València sobre el futur dels Ensenyaments Artístics Superiors, sorgit de les jornades convocades per l’Associació de Docents de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana (ADMAECV) realitzades el passat 7 i 8 d’abril a València.

Hi ha buits normatius que impedeixen el ple desenvolupament d’aquests ensenyaments i cal una regulació específica

En la Declaració es demana, en l’àmbit del País Valencià, potenciar l’ISEA i, en l’àmbit estatal, la promulgació d’una llei i del corresponent desplegament normatiu per a definir la seua integració en l’Espai Europeu d’Ensenyaments Superiors.
El Sindicat considera que hi ha buits normatius que impedeixen el ple desenvolupament d’aquests ensenyaments i que cal una regulació específica d’àmbit estatal que respecte la situació i el desenvolupament d’aquests ensenyaments en l’àmbit territorial i que definisca la seua situació en l’EEES, ja que són ensenyaments superiors.
El passat 25 de maig es va aprovar la mateixa Declaració unànimement per tots els partits en les Corts Valencianes.
Així i tot, STEPV ha condicionat la signatura de la Declaració a l’aprovació del Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre congressos, que tindrà lloc el pròxim 10 de juny, i es debatrà en les assemblees prèvies que tindran lloc aquesta setmana.
A l’acte de signatura també va assistir el director de l’ISEA, Manel Garcia, que ha explicat que s’està treballant en la línia de la inclusió d’aquests ensenyaments en el marc universitari i també s’ha mostrat favorable a una millora de la regulació d’aquests ensenyaments per part de l’estat.

Descarrega’t ací la Declaració


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR