Meses de negociació

STEPV renuncia temporalment a set alliberats sindicals

No s’ha arribat a un acord amb la Conselleria per al present curs per la inflexibilitat de l’administració

STEPV

divendres 24 abril 2015 13:46 h

STEPV, sindicat majoritari de l’ensenyament públic, ha renunciat temporalment als set alliberats i alliberades més que li corresponien pels resultats de les eleccions sindicals celebrades en desembre de 2014. El Sindicat ha pres aquesta decisió per evitar problemes organitzatius i pedagògics als centres docents que es podrien veure afectats per les noves alliberacions i per evitar que 9 alliberats i allberades de la resta dels sindicats hagen de tornar al centre en aquestes alçades del curs escolar.

En l’àmbit de la Conselleria d’Educació no n’hi ha cap acord sobre alliberats sindicals en haver-lo denunciat l’administració

Els resultats electorals en el sector han suposat una modificació de les hores sindicals que corresponen a cada organització sindical en base al nombre de delegades i delegats sindicals. Segons la legislació vigent cadascun té dret a 40 hores sindicals que es poden acumular totalment o parcial en una persona per poder alliberar-la.
En l’àmbit de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana no n’hi ha cap acord sobre alliberats sindicals en haver-lo denunciat, unilateralment, l’administració fa quatre anys. Per tant, s’aplica l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) que permet la lliure acumulació de les hores de les delegades i delegats sindicals en qualsevol moment. Per aquest motiu, STEPV podria disposar de l’acumulació de les hores des del moment de la proclamació dels resultats electorals sense esperar a l’inici del nou curs escolar 2015-16.
El Sindicat va demanar en la reunió de constitució de la Mesa Sectorial d’Educació celebrada el passat 27 de març de 2015 poder fer ús de les noves hores sindicals aconseguides en base als resultats electorals. La resposta de la Conselleria d’Educació va ser que el nostre sindicat tenia dret a fer ús de les seues hores i a obtindre 7 alliberats més però que de la mateixa manera que STEPV augmentava els altres sindicats perdien. L’Administració Educativa va dir que si STEPV demanava nous alliberats reduiria automàticament els de la resta de sindicats. El Sindicat va proposar que no fos així i, fins i tot, que podria no utilizar totes les hores per evitar els trastorns que afectaría a la resta de sindicats i als centres afectats pel cessament de permanents o pel nomenament de nous. Tanmateix, no va ser possible arribar a cap acord amb l’Administració Educativa que es va mostrar inflexible.
En eixe context, el Secretariat Nacional de STEPV ha decicit no sol·licitar ara les 7 noves alliberacions que li corresponen per evitar els problemes esmentats i fer-ho de cara a l’inici del nou curs escolar 2015-16.
Per al Sindicat, la situació generada es deu a la manca de voluntat negociadora de l’Administració Educativa valenciana i d’un acord de drets sindicals que regule els permisos sindicals.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

STEPV obté majoria absoluta

04 desembre 2014 / 22:19 h