STEPV presentarà les propostes sobre plurilingüisme en les Corts

El Sindicat exposarà una trentena d’esmenes a la llei de plurilingüisme

STEPV intervindrà en la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes

dissabte 06 gener 2018 19:33 h

El proper dilluns 8 de gener, a les 11:10 hores, STEPV intervindrà en la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes per a presentar les seues propostes sobre la Proposició de Llei per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, presentada pel grups parlamentaris Socialista, Compromís i Podem.

STEPV considera que cal potenciar el valencià tot convertint-lo en el nucli organitzador del currículum

El Sindicat va demanar la seua compareixença, seguint el procediment de participació ciutadana en el procés legislatiu de les Corts Valencianes, el passat 1 de desembre, i va presentar una trentena d’esmenes per millorar el text de la Proposició de Llei. Per a l’STEPV, l’adopció de qualsevol programa plurilingüe ha de tindre en compte que el valencià és una llengua minoritzada i el dret de tot l’alumnat a dominar, ser competent i estar capacitat per a utilitzar, oralment i per escrit, el valencià amb igualtat amb el castellà i també ser-ho en una o més lengües estrangeres en acabar els seus estudis obligatoris.
Per aconseguir-ho, STEPV considera que cal potenciar el valencià tot convertint-lo en el nucli organitzador del currículum, i també garantir la seua normalització en l’ús social, administratiu i acadèmic en tots els centres i en el conjunt del sistema educatiu. És a dir, s’ha de posar el valencià com a llengua central del model plurilingüe, com recomanen el Consell d’Europa i els experts en situació d’arraconament de la llengua minoritzada.
Finalment, des del Sindicat s’espera que els grups parlamentaris accepten les propostes sindicals per millorar la Proposició de Llei sobre plurilingüisme per avançar envers una veritable igualtat lingüística als centres docents, al sistema educatiu valencià i a la societat valenciana.

Etiquetat com a

plurilingüisme

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR