Llengua

Comença la cacera de bruixes a l’ensenyament en valencià

La Conselleria ha enviat als centres educatius una instrucció per impedir que duguen a terme els programes en valencià que tenien consensuats per tota la comunitat educativa. STEPV anima els centres a no complir amb la instrucció a dos dies de l’inici de les vacances d’agost

dilluns 29 juliol 2024 17:24 h

La Conselleria ha informat mitjançant una nota de premsa que ha enviat a 221 centres educatius una instrucció per impedir que continuen aplicant els programes experimentals en valencià que tenien implantats en aplicació de l’article 8 de la Llei de Plurilingüisme del Botànic i que la nova llei, mal anomenada de llibertat educativa, ordena que desapareguen ja per al curs que ve.

La Conselleria anima als centres a incrementar el 25% màxim d’ús vehicular en anglés però ho prohibeix per al valencià

D’aquesta manera la Conselleria s’ha afanyat per aplicar la llei a dos dies de l’inici de les vacances d’agost i torna a complicar la vida als centres educatius que han de refer a presses i correres els seus programes lingüístics si no volen treballar en agost.

Segons el comunicat els centres han de garantir un mínim del 25% d’ensenyament en les dues llengües oficials, mentre que animen als centres a incrementar el 25% màxim d’ús vehicular en anglés. És evident que a la Conselleria li molesta molt que la comunitat educativa d’aquests centres haja acordat fer més ensenyament en valencià, la llengua pròpia dels valencians i valencianes, que pretenen substituir pel castellà i l’anglés, contravenint l’Estatut d’Autonomia, la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i, fins i tot, la Constitució espanyola.

D’aquesta manera comença la cacera de bruixes contra l’ensenyament en valencià i contra els acords democràtics i consensuats de la comunitat educativa d’aquests centres i els obliga a adaptar-s’hi abans que comence el pròxim curs a setembre, posant més pressió als equips directius a les portes de les seues merescudes vacances.

STEPV anima les direccions dels centres educatius afectats a manifestar el seu rebuig davant d’aquesta imposició i a convocar, a partir de setembre, el Claustre del Centre i el Consell Escolar del Centre per a tractar la qüestió i a negar-se a complir la instrucció perquè no hi ha temps suficient per a refer el projecte lingüístic del centre durant el que queda del mes de juliol.

Per a complir amb les exigències de la Conselleria cal reunir el claustre i el consell escolar, per decidir quines matèries i quin professorat ha d’impartir les matèries en cada una de les llengües que imposa la Conselleria i la llei d’arraconament del valencià i això s’ha de fer amb temps suficient i no a dos dies de l’inici de les vacances. Altrament s’està violentant, novament, els centres educatius amb mesures a destemps i sense el marge necessari per a estudiar-les, treballar-les i consensuar-les amb el professorat i la comunitat educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR