Reforma educativa

STEPV presenta el document sobre la LOMQE a la directiva d’AVDIP

L’Associació de Directors i Directores d’Infantil i Primària està d’acord amb l’STEPV en la necessitat de mantindre les competències del Consell Escolar

Representants de AVDIP i de STEPV durant la reunió

dimecres 29 gener 2014 17:23 h

STEPV s’ha reunit amb representants de l’Associació Valenciana de Directors i Directores d’Infantil i Primària (AVDIP) dins la roda de presentacions del document sobre la inaplicació de la LOMQE.

El Sindicat també ha informat de les manifestacions el pròxim 15 de febrer en defensa de les condicions laborals

De les 41 mesures plantejades en el document, 28 (quasi el 70%) van destinades a les direccions dels centres educatius, que assumiran noves competències amb la LOMQE. És per això que STEPV considera fonamental la implicació dels equips directius en la lluita per a frenar l’aplicació de la llei.
Durant la reunió, la directiva de l’AVDIP ha traslladat al Sindicat la coincidència en la mesura plantejada pel sindicat de no executar les noves funcions dels directors i directores que la LOMQE els transvassa del Consell Escolar i que buiden de tota capacitat de decisió a aquest òrgan de la comunitat educativa. En eixe sentit, els representants d’AVDIP s’han compromés a continuar sotmetent a aprovació pel Consell Escolar els temes sobre els quals té competència actualment.
D’altra banda, AVDIP també ha traslladat al Sindicat la necessitat d’implicar les famílies en el coneixement de la nova llei educativa i de les mesures per a minimitzar els danys que ocasionarà en l’escola pública. Cal, per tant, continuar amb les xerrades informatives en els centres educatius sobre la llei amb tota la comunitat educativa.
El Sindicat també ha informat de la campanya de recuperació de drets laborals que ha posat en marxa, que tindrà una acció de carrer el pròxim 15 de febrer amb manifestacions a Alacant, València i Castelló, i que té entre els diferents punts reivindicatius de les plantilles retallades de primària, secundària i FP, la denúncia de la càrrega burocràtica que han de suportar els equips directius, la recuperació salarial, etc. En eixe sentit, AVDIP ha assenyalat que cal abordar també les hores de dedicació en les tasques pròpies dels equips directius, precisament per la càrrega de feina burocràtica que han de suportar actualment.
La setmana que ve, el Sindicat té previst reunir-se amb l’Associació de Directors i Directores d’IES.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR