Reforma educativa

STEPV es reuneix amb representants de la CPI per a presentar el document sobre la LOMQE

El professorat interí es un dels col·lectius afectats greument per la LOMQE.

Representants de la CPI i STEPV

dimarts 28 gener 2014 19:30 h

Com a continuació de la roda de contactes amb entitats de la comunitat educativa, STEPV s’ha reunit amb representants de la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) per a presentar el document sobre la inaplicació de la LOMQE.

La CPI ha coincidit amb STEPV en la necessitat de fer tot el possible per aturar l’aplicació de la llei en els centres educatius

La CPI es va constituir en 2012 per a fer front a les polítiques de retallades del govern valencià i espanyol que han ocasionat la pèrdua de milers de llocs de treball de professorat interí des de 2010. Aquest col·lectiu ha encapçalat la lluita per la defensa de les plantilles i en contra de l’acord de professorat interí de 2013 que ha reordenat les llistes d’interins desplaçant 1.400 docents del cos de mestres aquest curs, els quals han perdut la possibilitat d’accedir a vacants.
Quant a la LOMQE, la Coordinadora de Professorat Interí ha impartit més de 60 xerrades arreu del País Valencià informant a la comunitat educativa de les greus conseqüències que ocasionarà en les sistema educatiu públic i en concret al professorat interí.
De fet, la LOMQE, a més de introduir optativitat a matèries ja consolidades en totes les etapes educatives, amb la conseqüent reducció de plantilles, atribueix una nova competència a les direccions dels centres que podran rebutjar docents interins, trencant novament l’ordenació de les llistes que durant 30 anys havien funcionat sense problemes al País Valencià.
Durant la reunió, la CPI s’ha compromés a estudiar el document per a fer les aportacions que consideren escaients i ha coincidit amb STEPV en la necessitat de fer tot el possible per aturar l’aplicació de la llei en els centres educatius. El Sindicat també ha informat de la campanya de recuperació de drets laborals que ha posat en marxa, que tindrà una acció de carrer el pròxim 15 de febrer amb manifestacions a Alacant, València i Castelló, i que té entre els diferents punts reivindicatius la recuperació de l’acord de professorat interí de 2010 i de les plantilles retallades de primària, secundària i FP. Les dues entitats també han coincidit en el rebuig a la proposta d’arranjament escolar que suprimeix 128 unitats en Educació Infantil i comportarà una nova pèrdua de llocs de treball.

Etiquetat com a

lomqe campanya lomqe

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR