Reforma educativa

STEPV es reuneix amb el president d’Escola Valenciana per a presentar el document sobre la LOMQE

Escola Valenciana traslladarà a la Comissió d’Educació el document per a estudiar-lo

Els representants de STEPV amb Vicent Moreno, després de la reunió

STEPV

divendres 17 gener 2014 16:44 h

Representants de STEPV s’han reunit aquest migdia amb el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, per a presentar-li el document sobre la inaplicació de la LOMQE fet públic ahir pel Sindicat.

El Sindicat també ha explicat a Escola Valenciana la campanya de recuperació de les condicions laborals del professorat

Durant la reunió, els representants de STEPV han explicat les mesures que es proposen en el document i, especialment, les que afecten a l’ús del valencià com a llengua vehicular. La LOMQE potencia el castellà i margina les llengües pròpies, fins i tot permet que no s’avalue la matèria “segons la normativa autonòmica corresponent”. El Sindicat proposa en el document que els centres educatius opten per programes plurilingües en valencià i demana a l’alumnat i les famílies que no demanen l’exempció d’aquesta matèria ni de la seua avaluació, com proposa la LOMQE en 7 articles diferents.
El president d’Escola Valencia s’ha compromés a fer arribar a la Comissió d’Educació de l’entitat el document perquè s’estudie i es puguen fer aportacions, si ho veuen escaient. Moreno també ha traslladat al Sindicat la preocupació d’Escola Valenciana per la retallada de 151 unitats en valencià que proposa l’arranjament escolar. Aquesta preocupació també la comparteix STEPV que ja ha llançat una proposta de mobilització als centres educatius per al proper divendres 24 de gener en rebuig a aquestes retallades.
El Sindicat també ha explicat a Escola Valenciana la campanya de recuperació de les condicions laborals del professorat que han estat retallades des de 2010 i que va en paral·lel a la d’inaplicació de la LOMQE que tindrà com a acció de carrer manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dia 15 de febrer.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR