Mobilitzacions

STEPV fa públic el document per a la inaplicació de la LOMQE

Es pretén vertebrar un moviment de desobediència a la LOMQE per part de la comunitat educativa

Un moment de la roda de premsa a València

dimecres 15 gener 2014 15:57 h

STEPV ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya per a la inaplicació de la LOMQE i per la recuperació de les condicions laborals del professorat i ha fet públic el document amb les 41 mesures per a fer inaplicable la llei, que adjuntem.
Durant la roda de premsa el Sindicat ha manifestat que la idea del document és ajudar a vertebrar un moviment de desobediència a la llei amb la complicitat dels equips directius, el professorat, els pares i mares i l’alumnat que ja han demostrat el rebuig a la LOMQE en les dues vagues educatives recents.

STEPV també ha llançat una campanya per a la recuperació de les condicions laborals del professorat

La majoria de les mesures van destinades a les direccions i/o càrrecs directius perquè amb la LOMQE s’incrementen les seues competències (sobretot les de les direccions). En segon lloc, una part important de les mesures les ha de dur a terme el professorat. I després l’alumnat, els pares i mares o tutors i els consells escolars.
Hi ha mesures que esquiven la llei (com la Mesura 35: que els equips directius no exercisquen les noves competències que els atorga la LOMQE perquè les manlleva als consells escolars). Altres són d’exigència d’aplicació de l’article en qüestió (totes les relacionades amb la dotació de recursos als centres, per exemple: Mesures 20 a 24). Altres són de no aplicació o desobediència o insubmissió (les que fan referència a les avaluacions o revàlides: Mesures 12, 14, 15, 17 ó 18).
El document s'ha enviat al professorat, centres educatius i comunitat educativa per a estudiar-lo, discutir-lo i fer propostes si cal.
El Sindicat té previst convocar reunions les pròximes setmanes amb entitats i organitzacions de la comunitat educativa per a presentar el document: associacions de pares i mares, Escola Valenciana, organitzacions estudiantils, associacions de professorat, etc. També amb els partits polítics de l'oposició. El document també es traslladarà a la Confederació de STES perquè es distribuïsca a nivell estatal.
Juntament amb aquesta campanya d'inaplicació de la LOMQE, STEPV ha llançat una altra per a la recuperació de les condicions laborals del professorat, retallades des de 2010. Així, els eixos d'aquesta campanya giren al voltant de la recuperació del 100% del salari (i de tot el que han retallat des de 2010) i de les plantilles, de la reducció de les ràtios d'alumnat i de la càrrega lectiva i burocràtica del professorat, de la recuperació de l'acord de professorat interí de 2010 i de la possibilitat d'implantar la jornada continuada en els centres educatius, entre d'altres.
El 15 de febrer STEPV convocarà manifestacions a Alacant, València i Castelló amb aquesta plataforma reivindicativa. Prèviament, entre el 27 i el 30 de gener, convocarà una vintena d'assemblees comarcals al llarg del País Valencià per a discutir el document sobre la LOMQE i preparar la campanya sobre condicions laborals. I entre el 10 i el 14 de febrer proposarà als centres educatius assemblees amb la comunitat educativa per a tractar el document sobre la LOMQE.
- Descarrega't el document d'inaplicació de la LOMQE ací

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR