Universitats públiques

STEPV planteja alternatives a la permuta de sòl públic al Cabanyal

Una delegació d’STEPV-Iv s’ha reunit en dues entrevistes amb la Primera Tinent d’Alcalde, Sandra Gómez i amb el regidor d’Urbanisme Vicent Sarrià, de la ciutat de València, per plantejar alternatives a la permuta de sòl públic a una universitat privada (Universidad Europea) al Cabanyal.

Membres d'STEPV amb la Primera Tinent d’Alcalde de València, Sandra Gómez

dijous 06 abril 2017 12:10 h

Tant la Tinent d’Alcalde com el regidor han traslladat la seva preocupació per la situació del barri després de la nefasta actuació dels governs del PP sobre el Cabanyal, i fan una valoració d’aquesta permuta com una possible solució.

El sòl public s’hauria de destinar a equipaments educatius públics que necessiten el barri i la ciutat de València

El Sindicat ha expressat l’oposició a la permuta per considerar que va en contra dels interessos de la majoria social, ja que suposa hipotecar l’ús de sòl públic, i potenciar l’ensenyament privat en detriment del públic, per a un negoci amb fins lucratius i socialment excloent i elitista.

Des del Sindicat s’ha traslladat els dos regidors que eixa permuta de sòl públic s’hauria de fer per a equipaments educatius públics que necessita el barri i la ciutat de València. STEPV li va posar nombrosos exemples de necessitats educatives que té, ara mateix, la ciutat de València i, fins i tot, que es podria cedir a les universitats públiques valencianes per equipaments que revertisquen en el conjunt de la ciutadania i no servir als interessos privats que només pretenen fer negoci d’un dret com és l’educació.

El Sindicat considera que aquestes iniciatives haurien de comptar amb la necessària col·laboració de les diferents institucions com Ajuntament de València i la conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. El dos responsables municipals han pres nota de les propostes i suggeriments del Sindicat.

Finalment, STEPV valora amb preocupació aquesta possible actuació que ha anunciat el consistori i espera que aquesta decisió siga reconsiderada, i que es faça una aposta en ferm en la desitjable revitalització del barri en benefici de tota la ciutadania valenciana.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR