Privatització de l’ensenyament
STEPV-Iv contra la cessió de sol públic a una Universitat privada al Cabanyal-Canyamelar
L’Ajuntament de València, disposat a donar aquest pas que fomenta la privatització de l’ensenyament universitari
Una imatge del Cabanyal
Davant les notícies aparegudes en premsa sobre la disposició de l’Ajuntament de València a cedir terrenys públics per a l’establiment d’una universitat privada en el Cabanyal-Canyamelar, STEPV-Iv, a través del seu sector d’Universitat, volem manifestar la nostra oposició a tal decisió. El sindicat sempre s’ha mostrat contrari a la cessió de sòl públic a l’educació privada, més tenint en compte que la Universitat de València, una universitat pública, fa un temps va sol·licitar poder fer és d’eixe mateix sòl per a propòsits educatius.
No té sentit aquesta aposta pel vell model de la rajola
En el cas de la universitat, aquesta decisió és encara més sagnant a causa de l’actual infrafinançament i el deute històric que té la Generalitat amb les universitats públiques valencianes, que impedeix el desenvolupament de nous projectes. A més, aquesta proposta és contrària als interessos de la majoria social. D’una banda, tenim l’estudiantat valencià que ha de pagar unes taxes de matrícula que són de les més altes de tot l’Estat i que dificulten l’accés a la universitat al estudiants provinents de famílies amb menys recursos.Seguim esperant una solució que garantisca la igualtat d’oportunitats real. D’altra banda, tenim que la precarització del professorat universitari de les universitats públiques està arribant a l’incompliment de la LOU pel que fa a un excés de contractació temporal, seguim esperant una solució que estabilitze i dignifique la tasca docent i de recerca a les universitats públiques. De fet, ara mateix, el professorat ajudant doctor de les universitats públiques valencianes que finalitza la durada màxima del seu contracte a partir de l’1 de setembre de 2017 no té garantida la seua continuïtat en la carrera docent, tot i estar acreditats per l’ANECA per a estabilitzar-se. Si això acaba passant, es tancaran grups en les universitats públiques? O es precaritzarà encara més el treball docent i investigador en les universitats públiques?. S’hauria de tenir en compte que més del 90% de la producció científica que es fa a les universitats valencianes es fa a les universitats públiques. Seguim esperant una resposta i un tracte digne de l’administració.
A més, des del sector d’Universitats de STEPV-Iv es considera que el sòl públic ha d’anar destinat a equipaments educatius públics, i en eixe sentit s’oposa a qualsevol intent de privatització i mercantilització de l’ensenyament universitari.
Si realment es pretén una rehabilitació del Cabanyal-Canyamelar pensada per a la vida dels seus veïns i veïnes, no té sentit aquesta aposta pel vell model de la rajola. El que cal és una aposta clara per l’establiment al barri d’empreses locals, comerços de proximitat: en definitiva rehabilitar el barri pensant en les persones que hi viuen.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.