Condicions laborals

STEPV exigeix l’abonament de les nòmines i complements retributius pendents

Hi ha gent que no ha cobrat encara la nòmina i falta també abonar els triennis i sexennis del nou funcionariat de 2019, complements d’equips directius i altres càrregues unipersonals així com els tribunals d’oposicions

Concentració el passat 19 d'octubre reclamant l'abonament de les nòmines davant la Generalitat

dijous 02 desembre 2021 10:42 h

Una vegada més, els impagaments de nòmines d’algunes persones i els complements de moltes altres estan a l’ordre del dia. Segons fonts de la Conselleria, el motiu pel qual hi ha persones que no han cobrat la nòmina encara és per manca de documentació o la presentació de documentació incorrecta. Tanmateix, les persones afectades no han rebut cap comunicació de Conselleria per a esmenar-ho. Per tant, STEPV recomana a les persones que no han cobrat la nòmina que revisen la documentació que van presentar i la tornen a enviar corregida, si és el cas. En cas que la documentació estiga correcta, animem a les persones a acudir a les direccions territorials, amb cita prèvia o no, i exigir que activen el pagament de la nòmina.

També queden pendents els complements d’equip directius, triennis i sexennis, caporalies de departament, etc.
STEPV va signar un acord en novembre de 2020 pel qual el professorat en pràctiques del curs 2019-20 cobraria els triennis i sexennis corresponents, des de l’1 de gener fins el 31 d’agost de 2020. Aquest acord encara no s’ha executat i aquest professorat ja és funcionariat de carrera i ni tan sols els han abonat els corresponents triennis i sexennis des que van obtindre aquest nomenament a partir de l’1 de setembre de 2020.
Es deuen milers d’euros a aquests col·lectius i la Conselleria es va comprometre a solucionar-ho en la nòmina d’octubre d’enguany o, com a molt, en la de novembre. I no ha estat així.
Els retards per abonar els complements de direcció i altres càrrecs directius, així com les caporalies de departament, triennis i sexennis des de 2018, les despeses per ser membres de tribunals, etc., tampoc s’estan abonant en temps i forma i ja es deuen molts mesos.
STEPV-Intersindical porta temps denunciant aquesta situació, juntament amb STAS-Intersindical, en la campanya «Més personal per a gestionar el personal», ja que les direccions territorials d’educació no donen abast per a poder dur actualitzats els pagaments.
Tornem a recordar que la Direcció Territorial d’Educació de València és la més gran de l’estat, juntament amb la d’Alacant. Calen més direccions territorials i més personal administratiu per poder dur endavant totes les gestions requerides.
En l’acord signat en novembre de 2020 es va acordar, a més, contractar personal administratiu per a crear un departament de gestió de borses de treball, ja que fa tres anys que no es convoca cap borsa extraordinària, malgrat les necessitats flagrants per a fer-ho. Aquestes persones encara no han sigut contractades per la Conselleria de Funció Pública, responsable d’aquest personal.
El Sindicat, com el personal afectat, ja està fart d’aquesta situació i exigeix actuacions urgents i contundents al govern valencià per a solucionar un problema enquistat des de fa anys. En cas que no es produïsquen aquestes actuacions, STEPV exigirà responsabilitats al govern valencià per inacció i per incompliment dels seus compromisos com és l’abonament de les nòmines i els complements corresponents que deixa en una situació delicada les persones afectades. La nòmina és sagrada!
En el mes d’octubre, STEPV va posar en marxa una campanya de queixes al Síndic de Greuges, ja que els impagaments -també de nòmines- està deixant en una situació complicada, econòmicament parlant, el professorat que no cobra el que li correspon.
El Sindicat anima la gent afectada a presentar queixes al Síndic i reclamacions al govern valencià perquè moga fitxa, ja que la situació és insostenible.

Etiquetat com a

impagaments

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR