STEPV publica una enquesta sobre els impagaments de nòmines

Aquest curs, novament, moltes persones no han cobrat la nòmina de setembre o complements corresponents (triennis i sexennis). També hi ha tribunals d’oposició que encara no han cobrat o PTFP que ha passat a Secundària i continua cobrant com a A2

Concentració contra els impagaments a la Conselleria d'Educació en cursos anteriors

dijous 05 octubre 2023 13:38 h

El sindicat ha realitzat una enquesta entre el professorat amb la finalitat de conéixer de primera mà els impagaments i els deutes pendents (triennis, sexennis, càrrecs personals, tribunals d’oposició, etc.) que s’han produït en l’abonament d’aquesta primera nòmina de setembre per part de la Conselleria.

STEPV traslladarà aquestes incidències a la Conselleria d’Educació perquè les subsane el més prompte possible

En el dia d’avui, 5 d’octubre, han contestat 1.074 persones, on trobem casuístiques molt diverses que no fan més que constatar una realitat que es produeix any rere any –els endarreriments i impagaments en les nòmines del professorat valencià– però que malauradament s’ha agreujat i diversificat aquest inici de curs. D’aquestes, vora 700 persones no han cobrat la nòmina.
Per situació administrativa, 662 són funcionàries de carrera, 329 són funcionàries interines i les 84 restants que són funcionàries en pràctiques, abastant, com podem comprovar, la totalitat de situacions administratives. Mentre que per províncies les incidències s’han distribuït de la següent manera: 46,6% en la Direcció Territorial de València, 34,9% en la d’Alacant i 18,5% en la de Castelló.
D’altra banda, s’han registrat incidències en tots els cossos docents, sent més representatives entre el professorat de secundària amb 637 respostes (59,1% dels enquestats) i el cos de mestres amb 335 respostes (31,1% dels enquestats).
El 42%, 378, han estat adjudicats el 23 d’agost, en les adjudicacions d’estiu. La resta han estat adjudicats al llarg de setembre o són funcionaris de carrera que han canviat de destinació a través del concurs general de trasllats, de les comissions de serveis o, fins i tot, que han reingressat a la docència des de la situació d’excedència.
La major part de professorat que no ha cobrat la nòmina són o bé interines o persones que han adquirit la condició de funcionariat de carrera a través del concurs de mèrits, algunes d’elles amb molts anys de serveis prestats per a l’administració pública valenciana i que han vist com sobtadament s’han quedat aquest mes sense ingressos.
Pel que fa als endarreriments, els més significatius són els que fan referència als triennis i sexennis, amb 204 persones que manifesten no tenir-los regularitzats en la nòmina.
Caldria destacar ací els impagaments dels triennis i sexennis de l’any de pràctiques de 2019-2020, on hi ha un acord per a pagar de l’1 de gener al 31 d’agost de 2020 que a hores d’ara encara no s’ha aplicat. També són sagnants els impagaments de les persones que han actuat com a membres de tribunals en processos selectius, 55 d’aquestes persones són de les convocatòries d’oposicions de 2022, tot i que també s’han manifestat impagaments de cursos anteriors.
En una altra línia, cal destacar que dos terços del professorat de PTFP que s’ha integrat al cos de secundària ha manifestat que encara no ha cobrat com a grup A1, quan el canvi de cos en l’àmbit administratiu ja s’ha fet efectiu. Finalment, també trobem 181 persones que no han cobrat o tenen endarreriments en el cobrament del complement referent al càrrec unipersonal (membres d’equip directiu, capolaries de departament, etc.).
STEPV traslladarà aquestes incidències a la Conselleria d’Educació perquè les subsane el més prompte possible i no es torne a repetir en la nòmina d’octubre.

Etiquetat com a

impagaments

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR