Condicions laborals

La Direcció Territorial de València assegura que tot el personal pendent cobrarà la nòmina en octubre

Representants dels afectats pels impagaments i membres de STEPV es reuneixen amb la Directora Territorial de València i el Cap de Servei de Personal durant la concentració a València en protesta pels impagaments

Un moment de la concentració a Alacant

dimarts 18 octubre 2022 21:00 h

STEPV ha convocat avui concentracions a Alacant, València i Castelló per protestar, novament, pels impagaments de nòmines, dels retards en l’abonament dels complements (triennis i sexennis, caporalies de departament, etc.), tribunals d’oposicions o la liquidació del mes d’agost del professorat interí.

STEPV ha tornat a demanar que les solucions passen per incrementar la plantilla de personal administratiu i crear una quarta DT

Durant la concentració a València davant del Palau de la Generalitat, personal afectat pels impagaments i membres de STEPV s’han reunit amb una assessora de Presidència i la Directora Territorial de València, Carmina Valiente, i el Cap de Servei de Personal, Vicent Mahugo.
La Directora Territorial ha explicat que l’impagament de nòmines s’ha reduït aquest any respecte al curs passat perquè han incrementat el nombre de personal per a tramitar les nòmines, tot i així el seu objectiu és que tot el món cobre la nòmina de setembre. D’unes 2000 persones que no van cobrar el curs passat s’ha passat a unes 500.
Quant als complements, l’objectiu que s’han marcat és que abans del 31 de desembre es liquiden tots els deutes pendents. Sobre els tribunals d’oposició han informat que no tenen eixa competència i correspon a la Conselleria l’abonament dels deutes pendents.
Respecte a la liquidació del mes d’agost del professorat interí, que afecta sobretot a professorat d’orientació en CEIP, s’està solucionant també.
A més, han informat que estan implementant una plataforma per automatitzar els canvis de domiciliació bancària i les modificacions de l’IRPF que sol·licite el personal, fet que descarregarà de feina els serveis territorials.
STEPV ha tornat a demanar que les solucions per a acabar amb la situació dels impagaments és incrementar la plantilla de personal administratiu i crear, com a mínim, una quarta direcció territorial, perquè la de València és la més gran de l’estat i altres autonomies tenen moltes més: Catalunya en té 10 i Madrid 6, per posar alguns exemples.
STEPV és conscient de l’esforç que s’està fent des de les direccions territorials per tindre al dia totes les gestions, i que la dotació de més personal administratiu o la creació d’una nova direcció territorial és competència del govern valencià. Per això des de fa anys que el Sindicat convoca concentracions davant el Palau de la Generalitat i davant les delegacions de la Generalitat a Alacant i Castelló. I continuarà fent-ho mentre quede algun docent per cobrar. Valorem positivament aquests esforços per part d’educació però continuen sent insuficients per solucionar definitivament la problemàtica dels impagaments, ja que són pegats per solucionar temporalment un problema, però la solució definitiva passa per incrementar el personal administratiu per atendre el volum de professorat que té el sistema educatiu valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR