Dret a l’educació

STAS i STEPV convoquen concentracions per exigir l’adjudicació de totes les places pendents en els centres educatius

Els dos sindicats estan rebent queixes de centres que reclamen el personal que els falta, tant docent com PAE i PAS, per poder atendre de forma adequada a l’alumnat

Cartell de la concentració del pròxim 2 de novembre

divendres 27 octubre 2023 19:01 h

Després de constatar que molts centres educatius no tenen les tots el professorat i el personal d’atenció educativa (PAE) i d’administració i serveis (PAS) i de denunciar aquesta situació a les respectives conselleries d’Educació i de Funció Pública, STEPV i STAS convoquen concentracions el pròxim dijous 2 de novembre a les 18h en els següents llocs:

Les concentracions seran el pròxim dijous 2 de novembre a les 18h a Alacant, València i Castelló

Després de constatar que molts centres educatius no tenen les tots el professorat i el personal d’atenció educativa (PAE) i d’administració i serveis (PAS) i de denunciar aquesta situació a les respectives conselleries d’Educació i de Funció Pública, STEPV i STAS convoquen concentracions el pròxim dijous 2 de novembre a les 18h en els següents llocs:

- València: Plaça Manises

- Alacant: Casa de les Bruixes (Av. Dr. Gadea, 10)

- Castelló: Casa dels Caragols (Carrer Major, 78)

Els arguments que han donat les dues Conselleries per a explicar la no cobertura de les places, especialment les substitucions, no convencen els dos sindicats, ja que la suposada manca de pressupost per autoritzar aquestes places s’hauria d’haver previst i autoritzat de forma urgent, per tal d’evitar la greu situació que estan patint els centres per la manca d’aquest personal que, en molts casos, atenen l’alumnat amb més necessitats educatives i d’atenció, ja que estem parlant d’educadores i educadors i fisioterapeutes, que depenen de la Conselleria de Funció Pública. Igualment, el professorat de baixa no està sent substituït per la Conselleria d’Educació, també perquè Hisenda no ha autoritzat la cobertura d’aquestes situacions, fet que suposa una sobrecàrrega de feina per a la resta de professorat que ha de cobrir aquests buits.

Aquests centres manifesten que van desbordats per poder atendre com cal el seu alumnat i es queixen que la situació està esdevenint insostenible. També hi ha centres que tenen places vacants de personal d’administració i serveis (PAS) que encara no han sigut cobertes.

Igualment, els equips directius han traslladat al Sindicat que no s’estan cobrint les hores de dedicació a tasques directives, d’acord amb les noves plantilles signades el curs passat, fet que està provocant que no disposen de tot el professorat necessari per cobrir eixes hores i l’alumnat no té aquest professorat des de l’inici de curs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR