Condicions laborals

STEPV exigeix que s’emeten els certificats d’empresa perquè el professorat interí cobre l’atur

El Sindicat detecta casos de professorat interí cessat en juny i juliol que no rep la prestació de l’atur perquè la Conselleria d’Educació no ha emés el certificat d’empresa al SEPE

Concentració davant la Conselleria de Funció Pública exigint més personal administratiu per a Educació

diumenge 14 agost 2022 12:10 h

Un nou retard en la gestió de la Conselleria d’Educació està generant molts problemes al professorat interí que ha sol·licitat l’atur després de rebre el cessament en juny i juliol. La Conselleria ha d’enviar el certificat d’empresa al SEPE perquè el professorat puga cobrar la prestació de l’atur.

És la primera vegada que ens trobem en aquesta situació, inèdita fins ara

Aquest és el cas de molt de professorat interí cessat el 30 de juny o el 31 de juliol, especialment d’Alacant i València, que no està cobrant l’atur per aquest gestió deficient de l’administració. STEPV exigeix a la Conselleria que solucione immediatament aquesta qüestió perquè el professorat afectat puga cobrar la prestació. És la primera vegada que ens trobem en aquesta situació, inèdita fins ara.
Igualment, el Sindicat anima al professorat afectat a reclamar el certificat d’empresa a la Direcció Territorial corresponent perquè agilitzen la gestió.
La manca de personal en les direccions territorials d’educació, especialment la de València, que és la més gran de tot l’estat, està ocasionant molts problemes al conjunt de professorat: retards en l’abonament dels complements per càrrec unipersonal, impagament als tribunals d’oposició, retards en solucionar qualsevol gestió, etc. A principi de curs sempre hi ha centenars de docents que no cobren la nòmina, fet que ja és una situació endèmica.
És per això que STEPV, juntament amb STAS-Intersindical, fa temps que convoquen concentracions a les portes de les administracions implicades (Educació, Hisenda i, sobretot, Funció Pública) perquè doten del personal administratiu necessari perquè s’agilitzen les gestions. També reclamem la creació d’almenys una quarta direcció territorial d’educació per descongestionar les de València i Alacant.
Un altre problema amb el qual s’estan trobant alguns docents interins és la negativa de Sanitat a realitzar l’informe mèdic requerit per al professorat interí. La Conselleria ha donat de termini fins juny de 2023 per a presentar-lo, però si Sanitat no el tramita aquest personal pot tindre un problema important si falta aquest document. El Sindicat demana a la Conselleria que informe Sanitat perquè cap centre de salut pose problemes al professorat a l’hora de tramitar aquest certificat.
STEPV també proposa l’eliminació d’aquesta exigència, almenys al professorat interí que any rere any ocupa una plaça docent. Al funcionariat de carrera només se li exigeix el certificat mèdic l’any que aprova les oposicions i ja està. Caldria fer el mateix amb el professorat interí i evitar aquest tràmit any rere any. El Sindicat valora positivament que la Conselleria amplie el termini fins a juny però és un tràmit absurd per a les persones que contínuament presten serveis per a l’administració educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR