Condicions laborals

STEPV i STAS-Intersindical convoquen una concentració per la dotació de personal administratiu

Les Conselleries i les Direccions Territorials d’Educació tenen una gran mancança de personal. També hi ha problemes per cobrir les baixes del personal administratiu i educador en els centres educatius

Cartell de convocatòria de la concentració

dijous 05 desembre 2019 09:39 h

Els dos sindicats, que formen part d’Intersindical Valenciana, han acordat llançar una campanya conjunta amb el lema “Més personal per a gestionar el personal”, ja que les dotacions de personal en els departaments de les Conselleries d’Educació i de Funció Pública no són suficients per agilitzar els diferents procediments que afecten el personal que depèn d’aquestes conselleries.

Hi ha instituts que comencen a convocar protestes perquè la situació és insostenible

Així, per exemple, en l’administració educativa hi ha molts problemes per a pagar nòmines a temps, complements de direcció de les persones nomenades fa poc, caporalies de departament, actualitzacions retributives pactades des de fa mesos (complement de mestres d’ESO, per exemple), pagament dels triennis i sexennis del funcionariat de carrera nomenat el passat mes de maig, resolució de borses de treball, etc.
Pel que fa al personal depenent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública els llocs de treball del qual estan adscrits a la Conselleria d’Educació arrossega un procés de precarització continuada , tant per la reducció d’efectius, com a conseqüència de les retallades de legislatures anteriors, com per una classificació d’aquests llocs de treball del tot injusta i discriminatòria.
Els dos sindicats porten denunciant des de fa anys a les respectives administracions aquesta situació, però els problemes continuen. Alguns instituts de secundària estan organitzant protestes perquè no tenen encara les persones administratives o de consergeria que necessiten per obrir i tancar el centre o per gestionar la burocràcia, ni el personal educador necessari, com ha passat aquest dilluns passat en l’IES Tierno Galván de Montcada.
STEPV i STAS se sumen a aquesta queixa i insten a l’administració a solucionar urgentment aquesta situació. Però també insten al govern valencià a posar tots els recursos pressupostaris i tot el personal necessari en les conselleries i les direccions territorials per atendre el conjunt de treballadores i treballadors que gestionen amb eficiència i eficàcia.
Per tot això, els dos sindicats han convocat una concentració el pròxim dimecres 11 de desembre a les 11h a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública (Democràcia, 77) a València.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR