Dret a l’educació

Intersindical Valenciana dona suport als centres amb manca de transport escolar

Intersindical Valenciana, mitjançant representants de STEPV i STAS-Intersindical, han acompanyat aquest matí a les famílies afectades convocades per FAMPA València a la concentració en la Conselleria d’Educació

Un moment de la concentració d'aquest matí

dijous 21 setembre 2023 17:30 h

La manca de servei de transport escolar de diversos centres educatius, ordinaris i d’educació especial, a València ha marcat l’inici del curs escolar. La Conselleria ha informat que s’està solucionant a poc a poc però encara manquen autobusos o hi ha serveis deficients, no adaptats o incomplets, segons han denunciat les famílies aquest matí, durant la concentració de protesta en la Conselleria d’Educació.

El Sindicat exigeix una actuació urgent per part de Conselleria per dotar del transport escolar necessari i en condicions

Així ho han denunciat pares i mares de centres com els col·legis d’educació especial Ruiz Jiménez i Rosa Llácer de València, el Mesquita de Xàtiva, la Unión de Torrent, o l’IES Enrique Tierno Galván de Montcada, entre d’altres.
Durant la concentració ha fet acte de presència el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, el Secretari Autonòmic, Daniel McEvoy i el Director General de Centres, Jorge Cabo, que han explicat a les famílies les gestions que s’estan fent des de la Conselleria per a solucionar la problemàtica del transport escolar. Tanmateix, no han pogut donar una resposta concreta davant les peticions de les famílies perquè aquestes solucions siguen immediates, efectives i permanents, ja que encara hi ha molts problemes que no s’han resolt.
El conflicte va arrancar perquè la nova companyia que gestiona determinades línies i rutes, Monbús de Galícia, no està complint amb el contracte i va deixar sense servei de transport escolar més d’una desena de centres a València ciutat i localitats del voltant.
Intersindical Valenciana se solidaritza amb les famílies i exigeix a la Conselleria que actue de manera urgent per oferir el servei de transport escolar amb totes les garanties que necessiten els xiquets i xiquetes, especialment l’alumnat dels centres d’educació especial que necessiten un transport adaptat.

Representants d’STEPV i STAS (Intersindical Valenciana) en la concentració:

El Conseller d’Educació atenent les famílies concentrades:


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR