Condicions laborals

STEPV denuncia la catalogació de places d’infantil en anglés per a desplaçats i suprimits

Aquest fet limita el dret del professorat afectat a elegir centre

dissabte 01 juliol 2017 11:30 h

La Conselleria ha catalogat en anglés (B2) la majoria de les places d’infantil ofertades en les adjudicacions del professorat desplaçat i suprimit. També va “amagar” moltes places d’infantil en el concurs de trasllats pel mateix motiu.

Cal reclamar les places per garantir la recol·locació del personal

STEPV no comparteix aquesta decisió de la Conselleria i així li ho va traslladar en el seu moment quan va detectar que no s’havien ofertat moltes places d’infantil en el concurs de trasllats. I va advertir que el professorat presentaria recursos a les vacants de concurs per aquest motiu com així ha sigut.
Ara, el Sindicat ha tornat a denunciar aquest fet a la Conselleria, tant el dia de les adjudicacions presencials com quan es van fer públiques les vacants per a les adjudicacions telemàtiques aquesta setmana. Fruit d’aquesta queixa la Conselleria revisarà les places catalogades i procurarà reduir-ne el nombre. Així i tot, des de STEPV aconsellem al personal afectat que presente una reclamació sobre les places a què s’opte per tal que les descataloguen en anglés.

Aquest fet ha produït nombroses queixes del funcionariat desplaçat o suprimit sense el requisit del B2 d’anglés, que s’ha vist doblement perjudicat. Per una banda, perquè s’ha vist desplaçat o suprimit del seu centre i, d’altra banda, perquè les opcions per a recol·locar-se s’han vist molt limitades per l’exigència d’aquest requisit.

Per al Sindicat, si la Conselleria vol implantar un sistema plurilingüe el primer que ha de fer és formar al professorat que ha d’impartir les matèries en llengua estrangera abans de limitar els drets a l’hora d’elegir centre en els procediments d’adjudicacions.

D’altra banda, també cal presentar un escrit a personal docent a la Conselleria d’Educació per registre d’entrada i, còpia del registre al mail .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) o .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) segons el cas, quan es detecten places de professorat que està ocupant una comissió de serveis específica, ja que aquestes es prorrogaran amb tota probabilitat i, per tant, les places que han alliberat en obtindre la comissió de serveis s’han de reclamar perquè s’oferten en el procediment de desplaçaments i supressions, tot respectant el dret preferent.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR