Consell Nacional

STEPV convoca Consell Nacional Extraordinari dissabte 30 de gener

L’empitjorament de la situació, també en els centres educatius, ha motivat la convocatòria del màxim òrgan de STEPV entre congressos

divendres 29 gener 2021 15:33 h

Davant l’actual situació d’evolució imparable de la pandèmia i de la detecció de focus en els centres educatius, STEPV continua demanant mesures urgents a la Conselleria d’Educació, la Conselleria de Sanitat i al govern de l’estat.

Caldria decretar el tancament dels centres més afectats o amb índex preocupants de contagis, mentre els centres continuen oberts

La Conselleria està reconeixent implícitament, amb les dades que publica cada setmana, que estem en uns índex molt superiors als recomanats (250 positius per 100000 habitants). en els centres educatius. Segons la Conselleria hi va haver la setmana passada 5777 alumnes positius de 818.644 (és a dir, 706 per cada 100.000 habitants) i 1206 docents positius de 78.434 (és a dir, 1546 per cada 100.000 habitants).
La Conselleria no ha fet absolutament res davant d’aquestes xifres escandaloses en els centres educatius i la situació dels centres més afectats és desesperant, perquè Salut Pública està saturada i ningú en la Conselleria està fent front a la situació.
Caldria decretar el tancament dels centres més afectats o amb índex preocupants de contagis, mentre els centres continuen oberts, com així ha traslladat el Sindicat a la Conselleria d’Educació. Quant al debat sobre el tancament o no de tots els centres educatius davant les dades actuals, hauria d’anar acompanyat d’un confinament total de la població, excepte els serveis essencials, amb un paquet de mesures socials, econòmiques i de conciliació per evitar l’empitjorament de les condicions de vida de la població, com fa mesos que està reclamant Intersindical Valenciana. Som conscients que això és competència estatal i, per tant, instem al govern espanyol a prendre mesures més contundents per tallar els contagis i les morts que dia a dia van en augment.
L’objectiu ha de ser doblegar la corba i això es va aconseguir en la primera onada amb un confinament de la població. Ara les dades són molt pitjors i les mesures adoptades fins ara sembla que no estan controlant la pandèmia.
Mentrestant, si en els centres educatius la situació es fa insostenible, com ja està passant, caldria decretar aquest tancament. Per això cal que la Conselleria actue davant d’aquesta situació i atenga les peticions dels centres per tal de decretar aquests tancaments, com ha estat sol·licitant el Sindicat aquests darrers dies.
Per tot això, STEPV ha convocat un nou Consell Nacional per a demà, dissabte 30 de gener, per analitzar la situació en l’àmbit educatiu i acordar les accions a dur a terme si no hi ha una intervenció clara i decidida per part del govern valencià i de la Conselleria d’Educació respecte a la situació actual.
D’altra banda, aquesta setmana es va fer públic que la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques ha ajornat les oposicions previstes per als propers dies per la situació actual de la pandèmia. Tot i que les oposicions d’educació estan previstes per al mes de maig, la situació actual als centres justifica encara més que se suspenguen, perquè el professorat ni la resta de les persones aspirants que treballen en altres sectors no estan en condicions de preparar-les com correspon en aquesta situació. Tampoc sabem en quina situació ens trobarem al mes de maig i, per tant, la incertesa sobre si s’acabaran celebrant o no pesa molt també sobre les persones que estan intentant preparar-se-les. És per això que STEPV es reitera en la mesura de no celebrar les oposicions en temps de pandèmia, perquè ni el professorat se les pot preparar en condicions ni tenim cap certesa que s’acaben celebrant.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR