Meses de negociació

STEPV abandona la mesa sectorial sobre calendari escolar

El Sindicat ha demanat l’aplicació de la sentència que anul·la l’acord de professorat interí de 2013

dimecres 10 juny 2015 17:38 h

Aquest matí STEPV ha abandonat la mesa sectorial en el punt de calendari escolar en protesta per l’actitud absolutament tancada i inflexible del Director General de Personal, Santiago Martí, de mantindre aquesta data per iniciar el curs 2015/16.

STEPV inicia ara una campanya perquè els centres educatius manifesten la seua oposició a aquest inici de curs el 3 de setembre

Recordem que tota la comunitat educativa, sectors econòmics com l’hostaleria, els partits polítics amb opcions de govern, han manifestat la seua oposició a iniciar el curs en aquesta data, que no té cap justificació ni pedagògica ni organitzativa. Més bé, tot el contrari, ja que per l’experiència d’enguany el curs ha començat amb nombroses complicacions, incrementades per la intensa onada de calor del mes de setembre passat.
STEPV inicia ara una campanya perquè els centres educatius manifesten la seua oposició a aquest inici de curs el 3 de setembre.
D’altra banda, STEPV també ha sol·licitat al Director General de Personal que apliquen la sentència que anul·la l’acord de professorat interí i ha agraït als sindicats signants de l’acord que se sumaren a aquesta petició.
També ha sol·licitat que s’atenga la petició a la consellera d’Educació, M. José Català, i que es reunisca urgentment amb STEPV, tal i com va demanar per registre d’entrada divendres passat.
El Director General de Personal ha insistit en què la Conselleria presentarà recurs de cassació a la sentència. STEPV ha replicat que aquesta actitud de Conselleria és una irresponsabilitat ja que el professorat interí està pendent d’unes oposicions que comencen el 25 de juny i d’unes adjudicacions a finals de juliol en les quals es veurà reordenat si no s’aplica la sentència. L’actitud de Conselleria està generant un clima d’incertesa i confusió entre aquest professorat.
Quant a la mesa tècnica posterior sobre instruccions d’inici de curs dels ensenyaments de formació professional, el sindicat ha mantingut el mateix criteri que en la negociació de les instruccions d’inici de curs de la resta d’ensenyaments. És a dir, l’ajornament d’aquests temes que apliquen la Lomqe a la constitució del nou govern.


Comentaris

Mª Mercedes Membrado Trilles

10 juny 2015 / 20:24 h

no es pot demanar l’execució provisional de la sentencia ja?Hi ha que esperar a que es posse el recurs de cassació?Quina es la data tope per a ficar eixe recurs? Estic plena d’interrogants com podeu veure i no he pogut assistir a la assamblea, m’agradaria saber també sobre les oposicions, hi ha possibilitats de que ens rebaremen?Ho sabrem abans de ferles?
sI possible que em contesteu vos ho agraïria.


Alicia Marti Climent

11 juny 2015 / 12:23 h

Hola,
La Conselleria pot interposar recurs de cassació. Té un termini de 10 dies per fer-ho (fins al dia 18 de juny) i fins que no passe aquest termini no es pot demanar l’execució provisional de la sentència.
La situació és favorable però complexa i ara toca esperar una miqueta per veure com evoluciona.
Salut!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR