Plurilingüisme

Sobre Cultura Digital

La Directora General d’Innovació aclareix que aquesta matèria no serà impartida únicament pel professorat d’anglés i que no substrau contingut curriculars d’informàtica

dijous 20 febrer 2020 18:20 h

Aquest matí s’han celebrat dues reunions informatives a la Conselleria d’Educació sobre el Projecte Lingüístic del Centre en aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe i Intercultural (PEPLI) amb les direccions dels centres de secundària de diferents comarques de la Intercomarcal de València.

STEPV estarà atent al desenvolupament d’aquesta matèria per evitar qualsevol intromissió en continguts d’altres especialitats

Durant la presentació, la Directora General d’Innovació Educativa, responsable del plurilingüisme, Margarida Castellano, ha matisat que Cultura Digital siga una nova assignatura impartida pel professorat d’anglés amb continguts de l’especialitat d’Informàtica. Ha explicat que serà una matèria optativa ofertada dins els projectes interdisciplinaris contemplats en el Decret 51/2018, de 27 d’abril, del Consell, pel qual es modifica el Decret 87/2015, pel qual estableix el currículum i desplega l’ordenació general de l’educació secundària obligatòria i del batxillerat. En concret ha citat aquest text del Decret: «Els centres podran oferir projectes interdisciplinaris en els quatre cursos de l’educació secundària obligatòria. El currículum d’aquests projectes interdisciplinaris serà elaborat pels centres docents a partir dels currículums de les matèries que es vagen a treballar. La conselleria competent en matèria d’educació facilitarà als centres orientacions metodològiques i materials de suport per a afavorir la implantació progressiva d’aquests projectes». També ha afegit que el podrà impartir professorat d’altres especialitats, com informàtica o tecnologia, sempre i quan s’impartisca en anglés, ja que la idea és que preferentment ho assumisca el professorat d’anglés per descarregar el d’altres especialitats d’impartir la seua matèria en anglés. També ha afegit que els materials amb els quals està treballant la Conselleria per a la impartició d’aquesta matèria tenen en compte continguts dels temaris d’anglés.
Posteriorment a la presentació, els representants de STEPV assistents a la reunió han volgut aprofundir en el tema i s’han adreçat a la Directora General per fer-li notar que la nota de premsa de la Conselleria no es correspon amb el que havia dit en la reunió. Castellano ha informat que es donarà informació precisa sobre la matèria ja que s’ha reiterat en el que ha dit en la reunió informativa: que és una matèria optativa amb continguts transversals i que, per tant, es pot impartir des de diferents especialitats, amb la condició que s’impartisca en anglés.
Els representants de STEPV li han demanat s la Directora General que aclarisquen la qüestió perquè s’ha explicat com si només el professorat d’anglés tindrà accés a aquesta nova matèria i, a més, impartirà continguts propis de l’especialitat d’Informàtica mitjançant la matèria de Cultura Digital, fet que ha indignat el professorat d’aquesta especialitat i que, si és així, també compta amb el rebuig de STEPV.
Des del Sindicat també hem advertit a la Directora General que es farà el seguiment i s’estarà atent al desenvolupament d’aquesta matèria per evitar qualsevol intromissió en aspectes curriculars d’altres especialitats. Altrament, el Sindicat no considera necessària aquesta matèria i, en tot cas, si s’implanta amb continguts propis d’Informàtica, haurà de ser el professorat d’aquesta especialitat que l’impartisca.
STEPV ja ha exposat en diverses meses de negociació que per a l’aplicació del plurilingüisme en anglés la millor fórmula és que es desdoble aquesta assignatura i es treballe en grups reduïts per millorar el coneixement de l’anglés al nostre alumnat, ja que encara no disposa de la competència necessària per poder seguir correctament continguts curriculars d’altres matèries. Qualsevol altra opció és complicar la vida al professorat d’altres especialitats i al conjunt del nostre alumnat i comprometre la qualitat del sistema educatiu valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR