Oposicions

Queixes dels tribunals d’oposició per la sobrecàrrega de feina

Es compleixen les previsions del Sindicat, que porta advertint la Conselleria des de novembre

divendres 28 maig 2021 13:11 h

Encara no ha passat una setmana des de l’inici de les oposicions docents, que el Sindicat ja ha rebut nombroses queixes dels tribunals per la sobrecàrrega de feina, tal i com STEPV porta advertint des que es va negociar la convocatòria en el mes de novembre.

La convocatòria de les oposicions aquest curs i el seu avançament són un despropòsit

La coincidència de les oposicions amb les activitats lectives i amb la fi del curs està generant una acumulació de tasques al professorat que està atenent les oposicions, tant l’interí com el que forma part dels tribunals. En el cas dels tribunals, el fet d’haver de traslladar-se a les seus on tenen lloc les proves per a corregir-les, en molts casos en poblacions allunyades dels seus llocs de treball, comporta un plus d’inversió de temps que ara no es poden permetre.
Això està convertint les jornades laborals dels tribunals en jornades maratonianes perquè han d’atendre el seu alumnat i la resta d’obligacions derivades del seu treball (reunions de departament, claustres, atenció a les famílies, correccions, preparació de classes, etc.) amb la correcció de les proves entre setmana i la realització de les proves d’oposició durant els caps de setmana. A més, la coordinació entre els tribunals es complica perquè cada docent té un horari diferent o treballa en torns diferents (matí, vesprada o nocturn). Això està provocant que, en alguns casos, no es complisca el temps de descans marcat per la legislació entre jornades laborals (12 hores).
Hi ha tribunals que han convocat proves diumenges també i altres entre setmana (en aquest cas la Conselleria no abonarà les despeses de transport, dieta, etc.) per poder complir amb el calendari previst de les oposicions. Hi ha centres educatius que tenen un percentatge molt alt de professorat interí que està participant de les oposicions i si han d’assistir a les proves entre setmana el centre es ressentirà per la manca de professorat, sobrecarregant de feina la resta de professorat.
A més, la dedicació de tot aquest personal a les oposicions està afectant altres convocatòries que requereixen de professorat de secundària i EOI, com les PAU o les proves de certificació de les EOI. La Conselleria està buscant desesperadament professorat per atendre aquestes convocatòries ja que a les oposicions s’hi han presentat més de 20.000 persones, la immensa majoria professorat interí, més les 2.500 persones que formen part dels tribunals. És a dir, la majoria de la plantilla de secundària està dedicada a les oposicions i no pot atendre altres necessitats del sistema.
En definitiva, la convocatòria de les oposicions aquest curs i el seu avançament són un despropòsit. Aquest curs s’havia de dedicar exclusivament a atendre el nostre alumnat en les millors condicions possibles i no fer-lo més complicat del que ja ho ha sigut -i ho continua sent- per la pandèmia que ens ha tocat viure.

Etiquetat com a

oposicions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR