Oposicions

Oposicions 2022: Ràtios aspirants/tribunal

Queixes dels tribunals per la sobrecàrrega de feina per començar les oposicions en període lectiu, i de les persones aspirants amb diversitat funcional perquè s’han de desplaçar a València

Les oposicions del cos de mestres començaran l'11 de juny, en plena activitat lectiva

dijous 26 maig 2022 08:15 h

La Conselleria va publicar el passat 11 de maig la llista definitiva de persones admeses i excloses en les oposicions del cos de mestres. STEPV ha fet l’estudi de les ràtios aspirant/tribunal per cada especialitat. També de les persones que es presenten en cada intercomarcal i dels tribunals que hi ha per especialitats.

La ràtio global aspirant/plaça és de 17,5 per al torn lliure i 1,5 per al torn de diversitat funcional

Segons la llista definitiva de persones admeses i excloses, s’hi han inscrit 19.532 persones aspirants que optaran a les 1.228 places oferides en les oposicions de 2022.
Pel que fa als tribunals, en total hi ha 392 tribunals ubicats en 62 centres educatius de tot el País Valencià. Per intercomarcals, la distribució és la següent:
- Alacant: 145 tribunals en 23 centres, que acullen 7287 aspirants.
- Castelló: 52 tribunals en 9 centres, que acullen 2499 aspirants.
- València: 195 tribunals en 30 centres, que acullen 9746 aspirants.
STEPV ha fet un estudi de les ràtios per especialitats davant la publicació del llistat definitiu de persones admeses i excloses en les oposicions de 2022. La ràtio global aspirant/plaça és de 17,5 per al torn lliure i 1,5 per al torn de diversitat funcional, tot i que per cada especialitat és molt variable.
Igualment, el Sindicat ha fet un estudi de les persones aspirants per especialitat, tribunal i intercomarcal per la qual es presenta. La ràtio de persones aspirants per tribunal està al voltant de les 50 persones.
La primera prova de les oposicions tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de juny, quan encara no ha acabat el curs acadèmic. STEPV ja ha començat a rebre les queixes dels tribunals perquè, com l’any passat amb les de secundària, han de compaginar les classes amb els desplaçaments als tribunals per a preparar i corregir les proves entre setmana, amb la qual cosa els horaris de treball multipliquen la seua jornada de treball. El Sindicat ja va rebutjar en la negociació de la convocatòria que coincidiren les oposicions en temps lectiu. 
Igualment, el Sindicat ha rebut queixes de les persones aspirants amb diversitat funcional perquè s’han de desplaçar a València, excepte dues persones de Pedagogia Terapèutica a Castelló. Aquesta és una reclamació històrica d’aquest col·lectiu que no ha sigut atesa novament per la Conselleria d’Educació, malgrat les reiterades peticions sindicals per evitar els desplaçaments d’aquestes persones d’Alacant a València. Aquestes queixes han sigut traslladades a la Conselleria fa dies i esperem que siguen ateses per tal d’evitar desplaçaments.
D’altra banda, aquestes oposicions queden al marge dels processos selectius establerts per la llei Iceta (concurs de mèrits i oposicions amb proves no eliminatòries), fet que també va rebutjar el Sindicat durant la negociació de la convocatòria, que va coincidir en la recta final de la tramitació de la llei Iceta en el Congrés dels Diputats. Per tant, les 1228 places oferides ara en un model de concurs oposició molt més dur que el previst en la llei Iceta, no entren en els processos d’estabilització que tindran lloc abans que finalitze l’any 2024 i que s’estan negociant en aquests moments, fet que complica a les persones aspirants l’obtenció d’una plaça, ja que el model de concurs oposició és molt més complicat de superar.

Descarrega’t ací la Ràtio definitiva aspirants/tribunals
Nota: està pendent encara la distribució de places per tribunal, fet que segurament variarà l’estudi presentat ara.

Etiquetat com a

oposicions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR