Consell Escolar Valencià

La Conselleria modificarà la composició de la Comissió Permanent del CECV

La sentència guanyada per STEPV obliga a aquest canvi del el Decret 164/10 de 8 de octubre del Consell pel qual es regula el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

dimarts 03 març 2015 14:28 h

La Secció Quinta de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la seua sentència 177/13, falla a favor del recurs presentat per STEPV-Iv sobre la composició de la Comissió Permanent del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, que limitava la presència de la representació del professorat, de mares i pares i d’alumnat i vulnerava l’article 8.3 del Text Refós de la Llei 6/10 pel que fa a la representació d’aquests sectors.

S’ha d’incrementar el nombre de representants del tres sectors de la comunitat educativa (professorat, mares i pares i alumnat)

Així doncs, la nova composició de la Comissió Permanent del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana haurà de respectar el que estableix la Llei i incrementar la presència dels representants del tres sectors de la comunitat educativa (professorat, mares i pares i alumnat).

Els representants de STEPV en el CECV repliquen una carta de la consellera

D’altra banda, els representants del professorat designats per STEPV-Iv en el CECV, han signat una carta de rèplica a un línies que la consellera d’Educació va enviar als nous membres del CECV després de la constitució d’aquest organisme, que va consistir en un acte merament protocol·lari en el qual només va intervenir la consellera. Els representants del STEPV-Iv critiquen la falta de pluralitat en el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa valenciana i el fet que aquest s’haja convertit en “una caricatura del que ha de ser un veritable lloc de debat i discussió”. Així mateix, lamenten que no s’haja acceptat mai l’aprovació de cap dictamen que canviara ni una coma de la legislació que ha arribat al Consell, “com si d’un sacrilegi es tractara, convertint-se així en un organisme totalment inoperant”. Per acabar, els signants de la missiva a la consellera d’Educació refermen la seua voluntat, com a representants majoritaris del professorat, de continuar “treballant i defensant una educació pública, inclusiva, laica, valenciana i de qualitat per a tothom com a instrument indispensable per a la consecució d’una societat més justa i més lliure. I ens hi oposarem amb totes les nostres forces a qui vaja en contra d’aquest objectiu”.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR