Meses de negociació

La Conselleria introdueix canvis en l’oferta pública d’ocupació

Afecten a l’especialitat de Grec i als cossos de professorat i catedràtics de Música i Arts Escèniques

Assemblea de professorat interí ahir a València

dijous 25 octubre 2018 16:30 h

Aquest matí ha tingut lloc la segona Mesa Sectorial per a tractar l’oferta pública d’ocupació de secundària i altres cossos per a 2019 i 2020. La mateixa Conselleria ha informat que modificava l’esborrany de l’oferta que va fer la setmana passada per afegir l’especialitat de Grec (no ha decidit encara quantes places), atenent la demanda del professorat d’aquesta especialitat.

STEPV ha insistit en les garanties en la continuïtat del treball del professorat que no supere les proves

També ha informat que l’ISEA ha proposat les següents modificacions respecte a la proposta inicial. S’afegeixen les especialitats següents i les places corresponents:

CANT APLICAT A ART DRAMÀTIC 1
DICCIÓ I EXPRESSIÓ ORAL   2
CARACTERITZACIÓ   1
EXPRESSIÓ CORPORAL 1
INTERPRETACIÓ 3
DANSA APLICADA A L’ART DRAMÀTIC 1

En el cos de professorat de Música i Arts Escèniques, la Direcció General de Règim Especial, proposa aquestes incorporacions, que s’ofertaran per a les oposicions de 2020:

CANT 5
COR 4
SAXO 5
CLARINET 5
GUITARRA 5
GUITARRA FLAMENCA 2
TROMBÓ 3
TROMPA 2
TROMPETA 4
VIOLA 3
VIOLÍ 6
DANSA ESPANYOLA   5
DANSA CLÀSSICA   3
DANSA CONTEMPORÀNIA 2

La Conselleria no ha donat més dades (nombre professorat total, interins, etc.) d’aquestes especialitats.
STEPV ha traslladat a la Conselleria les propostes que ha rebut el Sindicat per part del professorat afectat de tots els cossos i de les assemblees convocades aquesta setmana.
STEPV ha mantingut el seu posicionament respecte a les garanties en la continuïtat del treball del professorat que no supere les proves davant la convocatòria massiva d’oposicions. En eixe sentit, el Sindicat ha proposat el repartiment de les places que es convocaran en un sol any, no només entre 2019 i 2020, sinó també en 2021, coincidint amb les oposicions previstes per al cos de mestres, per donar més oportunitats al professorat i no jugar-se-la a una sola oportunitat. A més, ha insistit en la necessitat de recuperar el curs que ve les 18h lectives per a tot el professorat i així generar nous llocs de treball (més de 3000 segons els càlculs de STEPV) per a garantir la continuïtat en el treball.
La Conselleria continua mantenint que l’oferta total ha de ser de 7.500 places, per tant, qualsevol canvi en una especialitat afecta a altres. És a dir, les places que la pròpia Conselleria ha afegit s’han de detreure d’altres (en principi, segons la Conselleria, de les especialitats que més oferta tenen: Castellà, Matemàtiques, Biologia, etc.).
La setmana que ve aportaran un nou esborrany després d’estudiar totes les propostes sindicals.
STEPV ha aprofitat per a preguntar a la Conselleria si tenen informació del Ministeri sobre el canvi en els temaris. La informació que té STEPV és que en principi es mantindran els mateixos temaris vigents actualment, cosa que ha confirmat el Director General de Personal ja que en les reunions que han tingut amb el Ministeri totes les comunitats autònomes han demanat que no es modifiquen. Per tant, no és probable que el Ministeri adopte la decisió de canviar els temaris si ningú hi està d’acord.


Comentaris

Josep Joan Martí Juan

25 octubre 2018 / 19:26 h

No entenc com conselleria pot recular a la primera proposta i l’Stepv consentir-ho. No defensaven tots dos les borses menudes.
Doncs en conservatoris es lluiu si eixen estes places dincs quasi tots anem a l’atur…
Que passa amb l’estabilitat del professorat interí?
No estic gens d’acord…i m’agradaria que Conselleria tornara a la proposta inicial aprobada setmana passada i no es deixe mandonguetxar per sindicats com CCOO i CSIF.
Stepv som majoria en les meses per tant es farà el que digam nosaltres. Demostrem que nosaltres si estem amb els interins.
Gràcies.


Carlos Marco Blasco

25 octubre 2018 / 19:49 h

No estaria malament que reivindicareu que el professorat interí se poguera jubilar als 60 anys. Així també quedarien més vacants per als altres interins. Seria una pena i un injust que els interins actuals -que tots passaren per un procés selectiu- se quedaran en l’atur, i ni què dir si tenen més de 55 anys doncs se sap que amb eixa edat ja no trobaran treball mai més. La memòria necessària i l’estrés a suportar que cal que tinga el professorat queda molt minvat als 60 anys. No és un treball qualsevol controlar diàriament tants nanos i adolescents.
D’altra banda cal dir que en molts treballs els prejubilen als 60 anys o abans. En la banca, per exemple, en els últims cinc anys han llevat 83.000 llocs de treball (vuitanta tres mil) i els han oferit la prejubilació en bones condicions.


Carlos Marco Blasco

25 octubre 2018 / 19:57 h

Cal com en altres treballs -la banca, per exemple- que prejubilen als 60 anys, jubilar també els interins als 60 anys. Hi haurien així més vacants per a tots els interins. A partir dels Als 60 anys el professorat no té ni la memòria ni capacitat per aguantar l’estrés d’una classe. A més a més a partir dels 55 anys els que vagen a l’atur se sap que mai més trobaran treball. Cal que conselleria tinga en compte això.


Sergio Ortuño Fez

25 octubre 2018 / 21:54 h

Crec que com a sindicat majoritari que sou deurieu defendre més si cap als interins que estem un grapat d’anys en frau de llei, per cert reconegut també pel tribunal superior de justicia, amb l’aplicació de entrada per merita. Ja qué tots saben que açò es un ero encobert que d’alguna manera està consentinse.
Es deuria de pendre una decisió més salomònica, en la qual entrarien tots, els que estàn i els que volen entrar. Com per exemple els que estàn es queden i les jubilacions a opocisions


STEPV

26 octubre 2018 / 09:22 h

STEPV ha rebutjat aquesta oferta d’ocupació perquè no garanteix la continuïtat en el treball. La setmana passada ja ho vam dir i vam convocar assemblees per acordar possibles mobilitzacions per a exigir l’estabilitat i la consolidació. Estem treballant-ho.
Nosaltres no hem consentit res, les especialitats afegides les ha proposat la pròpia administració. Estem treballant en mesa per intentar reduir al màxim l’impacte negatiu que puga tindre aquesta oferta en el professorat interí.
L’oferta és fruit del pacte estatal entre Montoro, CCOO, UGT i CSIF. La Conselleria l’està aplicant punt per punt i no pensa modificar el nombre total de places (7500). Per tant, el que treus d’una especialitat s’ha de posar en un altra. I a l’inrevés. Estem negociant en eixa tesitura. Podríem abandonar la negociació però pensem que és millor treballar per reduir al màxim l’impacte que tindrà.
Josep Martí, compara la proposta de juliol amb la d’ara i extreu les conclusions que consideres. Mira ací les especialitats que es volien ofertar i no han eixit en la proposta de la setmana passada: https://stepv.intersindical.org/noticies/article/stepv_rebutja_lopo_de_secundaria_perque_posa_en_perill_la_continuitat_en_el_treball
Carlos Marco, la PECEPI (de la qual STEPV en forma part) va presentar en setembre a través de Podem una PNL en eixe sentit.
Sergio Ortuño, això és precisament el que estem lluitant en el Ministeri a través de la Confederació d’STES, però la Conselleria no té competències en això. El que has descrit és l’accés diferenciat, que STES ha defensat històricament.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR