Dret a l’educació

La Conselleria denega el batxillerat musical a diversos instituts

El Sindicat s’ha posat en contacte amb la Conselleria per traslladar les queixes d’aquests instituts i que atenguen les seues demandes

Concentració a l'IES Rafelbunyol reclamant el batxillerat musical

divendres 03 juny 2022 10:48 h

Aquests dies el Sindicat està rebent les queixes de diversos instituts com el Maria Enríquez de Gandia, l’IES de Rafelbunyol o l’Isabel de Villena de València perquè la Conselleria els denega el batxillerat musical per al curs que ve. Amb la proposta de currículum de Batxillerat, que es negocia dilluns que ve, el Batxillerat d’Arts es divideix en dues modalitats, la d’Arts plàstiques, imatge i disseny, d’una banda i la de Música i arts escèniques, d’una altra.

STEPV dona suport a aquests centres i continuarà treballant perquè la Conselleria atenga les seues demandes

Els instituts esmentats han sol·licitat activar la modalitat de Música però s’han trobat amb la sorpresa que no ho tenen autoritzat, perjudicant així a l’alumnat que vol cursar aquesta modalitat, malgrat tindre ja autoritzat el batxillerat d’Art. Aquests centres estan reclamant solucions a la Conselleria i, fins i tot han convocat accions de carrer per fer-se sentir.

STEPV s’ha posat en contacte amb la Conselleria perquè atenguen les peticions d’aquests centres i que no posen impediments perquè s’autoritze aquesta modalitat, i més tenint en compte la cultura musical del País Valencià.

No té sentit oferir una modalitat que compta amb alumnat i després no autoritzar-la. En el cas del Maria Enríquez de Gandia és l’únic de la comarca que ofereix aquest batxillerat. En el cas de l’Isabel de Villena, a més, cal aquest batxillerat perquè servirà per oferir una opció més dins del ventall d’oportunitats que té el seu alumnat, molt divers, que moltes vegades té dificultats per tirar endavant amb la seua formació. En el cas de Rafelbunyol, és una població amb gran tradició musical que ara veu limitada la seua oferta fet que implica que «l’alumnat músic de Rafelbunyol o dels pobles veïns hauran d’invertir més temps desplaçant-se a altre centre o bé cursar totes les assignatures del conservatori i les del batxillerat, no podent beneficiar-se de la simultaneïtat d’estudis si feren a l’IES”, segons han manifestat en un comunicat.

STEPV dona suport a aquests centres i continuarà treballant perquè la Conselleria atenga les seues demandes i els permeta oferir la modalitat musical en el Batxillerat d’Arts.

Etiquetat com a

batxillerat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR