Meses de negociació

El Batxillerat d’excel·lència no té demanda

Davant la poca demanda de l’any passat, Conselleria telefona a les famílies per cobrir les places existents

STEPV

dimecres 21 maig 2014 18:21 h

STEPV ha rebut diverses queixes perquè la Conselleria d’Educació està telefonant a les famílies amb fills/es que tenen un expedient en ESO que compleix els requisits per a ingressar en el Batxillerat d’Execel·lència de Xest.

Aquest fet també ha creat molt de malestar en els instituts perquè entenen que la Conselleria està ningunejant-los

Aquest fet està indigant moltes persones perquè consideren que no és el procediment normal per part de l’administració i que s’hauria de gestionar des dels centres educatius i no abordant les famílies directament.
Aquest fet també ha creat molt de malestar en els instituts perquè entenen que la Conselleria està ningunejant-los en no informar-los que s’estava avisant les famílies ni derivar en els centres la gestió d’aquesta informació, com es va fer l’any passat.
Aquesta queixa s’ha traslladat a la Directora General d’Innovació en la Mesa Sectorial d’aquest matí, que ha argumentat que s’està fent d’aquesta manera perquè l’any passat ho van tramitar a través dels centres i no es van cobrir totes les places del Batxillerat d’Excel·lència. A més, se’ls ha convidat a una reunió informativa, segons la Directora General.
D’aquesta manera, la pròpia Conselleria ha reconegut que el Batxillerat d’Excel·lència no té demanda. STEPV ha criticat aquesta forma de procedir, perquè es dediquen esforços i recursos a potenciar un tipus d’ensenyament segregador que no té demanda i no s’estan atenent peticions de centres als quals se’ls ha suprimit unitats quan tenen matrícula suficient per a mantindre-les, com és el cas paradigmàtic del Ciutat de Cremona d’Alaquàs.
Tot plegat, confirma el que contínuament denunciem en les meses de negociació respecte a les polítiques de Conselleria quant a temes de qualitat i lluita contra el fracàs escolar. Les mesures que estan aplicant com la xarxa de qualitat educativa, club de los deberes (ambdós temes tractats avui en la Mesa Sectorial), o el mateix batxillerat d’excel·lència, només són parxes que responen a les necessitats reals dels centres educatius, en un context de retallada de plantilles i de tot tipus de recursos bàsics per a millorar l’atenció educativa (beques i ajudes, augment de ràtios, augment de la càrrega lectiva i burocràtica al professorat, etc.).


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR