Meses de negociació

La Conselleria crearà rànquings de centres amb les avaluacions de diagnòstic

STEPV recorrerà contra l’ordre si no es modifica la possibilitat que s’accedisca a la informació de les avaluacions

dimarts 20 novembre 2012 17:24 h

El dijous 22 de novembre la Conselleria d’Educació ha convocat mesa tècnica per negociar una ordre que regularà les avaluacions de diagnòstic. L’article 15 d’aquesta norma estableix la possibilitat que les famílies puguen accedir al resultat de les proves prèviament a la matriculació dels fills i filles.

Aquesta filosofia neoliberal és la que impregna tota la nova reforma educativa impulsada pel ministre Wert

STEPV considera que aquesta informació serà usada per a generar rànquings de centres, fet que constitueix una il·legalitat manifesta, segons la LOE. Malgrat que l’article mateix parla de no permetre l’establiment d’aquestes classificacions, difícilment es podrà impedir, una vegada facilitada la informació, que es generen i s’escampen entre les famílies i, fins i tot, públicament, rànquings de centres segons els resultats de les avaluacions de diagnòstic.
La introducció d’aquesta possibilitat no és innocent per part de l’administració, que està aplicant polítiques mercantilistes en l’ensenyament que fomenten la competitivitat entre els centres docents en lloc de la cooperació i que generaran categories de centres diferenciats segons el rendiment de l’alumnat.
Aquesta filosofia neoliberal és la que impregna tota la nova reforma educativa impulsada pel ministre Wert i que al País Valencià es pretén anticipar amb normes com la que es discutirà el pròxim dijous sobre les avaluacions diagnòstiques.
STEPV ha criticat aquestes avaluacions des que es van començar a aplicar perquè no les considera necessàries. Els centres educatius avaluen constantment el seu alumnat i no cal, per tant, proves externes d’aquest tipus que no tenen en compte l’entorn de l’alumnat ni del centre. A més, carreguen encara més de feina burocràtica el professorat i els equips directius.
Si, a més, s’han de fer servir perquè els pares i mares seleccionen els centres educatius segons el resultat d’aquestes proves s’està avançant en la configuració d’una nova tipologia de centres en funció dels resultats acadèmics, especialment en la xarxa pública.
STEPV exigirà la retirada d’aquest apartat en la mesa i recorrerà contra l’ordre si la Conselleria no rectifica.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR