Plurilingüisme

La Conselleria convoca els sindicats per a tractar l’aplicació del plurilingüisme

La reunió ha tingut lloc aquest matí amb la Directora General d’Innovació i Ordenació i la Cap de Servei d’Educació Plurilingüe

dimarts 04 febrer 2020 17:10 h

Durant la reunió la Conselleria ha explicat totes les accions que s’estan duent a terme i que es duran a terme per a garantir la correcta aplicació del plurilingüisme en secundària, FP i formació de persones adultes, prevista per al curs que ve.

STEPV ha proposat que el pes de l’anglés recaiga sobre el professorat especialista en aquesta matèria

Aquestes accions contemplen des de reunions amb les direccions dels centres a la formació prevista per al professorat, passant pels materials i informacions que s’estan facilitant als centres com les possibilitats de distribució horària per llengües vehiculars i les diferents propostes que s’estan treballant per a fer una aplicació més flexible de l’anglés com a llengua vehicular.
En el torn d’intervencions dels sindicats, STEPV ha agraït la convocatòria d’aquesta reunió per informar els sindicats i la disponibilitat de la Direcció General en aclarir qualsevol aspecte. Alhora, el Sindicat ha traslladat la seua preocupació per la càrrega que suposa a la majoria del professorat la formació en llengua estrangera i la impartició de la seua matèria en anglés, especialment amb un nivell tan mínim com el B2, que és el que actualment s’està exigint. Per això, el Sindicat ha proposat que la càrrega de l’anglés ha de recaure sobre el professorat d’anglés, amb desdoblaments d’aula i més dotació d’aquest professorat, ja que és el professorat competent per a l’adquisició de l’anglés. D’aquesta manera també evitaríem els problemes viscuts en l’aplicació del plurilingüisme en infantil i primària i que han afectat procediments com el concurs de trasllats, les comissions de serveis i les adjudicacions de professorat interí.
La Directora General d’Innovació i Ordenació, de qui depén l’aplicació del plurilingüisme, ha informat que s’està treballant en eixa idea, és a dir, en què el professorat d’anglés tinga més pes en l’aplicació del plurilingüisme, però també s’està treballant perquè el professorat d’altres matèries tinga la competència suficient per poder vehicular les seues matèries en anglés, si així es determina. La Directora General ha volgut traslladar el missatge que no es vol obligar al professorat que considere que no té la competència suficient a impartir docència en anglés i per això s’està treballant en projectes i accions pedagògiques diverses que també acomplisquen amb els percentatges requerits per la llei.
Des del Sindicat també s’ha preguntat per la manera en què s’aplicarà la llei en el Baix Segura, ja que el Conseller d’Educació i el Secretari Autonòmic van informar a les direccions dels centres d’aquesta comarca que es realitzaria de manera progressiva. La resposta de la Direcció General ha estat que així serà i que s’està treballant amb els centres per fer-ho efectiu i han llançat un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa davant les informacions que des d’alguns sectors s’han llançat a l’opinió pública darrerament que no tenen res a veure amb la realitat.

Etiquetat com a

plurilingüisme

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR