Llengua

Intersindical Valenciana convoca concentració davant del TSJCV

El Sindicat vol expressar el seu rebuig a les sentències contràries al valencià

dilluns 06 agost 2018 15:45 h

Intersindical Valenciana ha convocat una concentració per al proper dijous 6 de setembre, a les 11 hores, a les portes del Palau de Justícia de València per expressar el seu rebuig a les sentències que ha dictat el TSJCV contràries al decret d’usos lingüístics a l’Administració Valenciana i al decret de plurilingüisme per al sistema educatiu valencià. Unes sentències que, des del punt de vista del Sindicat, responen més a valoracions polítiques que no jurídiques i només poden ser qualificades d’antivalencianes, en anar, fins i tot, en contra de la jurisprudència del TSJCV mateix, del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional.

Rebutgem les sentències que ha dictat el TSJCV contràries al decret d’usos lingüístics a l’Administració

Les sentències mateixes del TSJCV, dictades des de 2004, admeten que el nom de la llengua pot dir-se català o valencià i que això està d’acord amb la legislació; a més, s’ha omés la sentència 75/1997, de 21 d’abril, de Tribunal Constitucional. Uns fets que posen en evidència la manca de rigor jurídic de totes quatre sentències sobre el decret d’usos lingüístics. Sobre aquest assumpte, els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant la presentació de recursos en contra de totes quatre sentències.

Respecte del decret de plurilingüisme considerem positiva la providència del Tribunal Suprem que posa fi a la via judicial en contra d’un decret ja derogat i que deixa en evidència al TSJCV i a determinades entitats obstinades en mantindre la via jurídica oberta quan la Generalitat mateixa l’havia derogat. Un altre exemple que palesa com els recursos presentats per institucions i entitats tenien una finalitat política, en cap cas pedagògica ni educativa ni respectuosa amb els drets lingüístics de l’alumnat, en ser contràries al desenvolupament de la competència comunicativa en les dues llengües oficials i, com a mínim, en una llengua estrangera.

Per tots aquests motius i per expressar públicament el rebuig total i absolut a les actuacions del TSJCV, per les seues sentències contràries, segons Intersindical Valenciana, a l’ordenament jurídic, la jurisprudència del TSJCV, TS i TC, a les disposicions establertes en la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries signada pel govern espanyol, a l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, així com a la voluntat popular de les valencianes i valencians mostrada en les normes legals aprovades per les Corts Valencianes, el Sindicat ha convocat la concentració del proper dia 6 de setembre com un pas més en la defensa dels drets lingüístics de les valencianes i valencians.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR