Plurilingüisme

STEPV valora positivament providència del TS sobre plurilingüisme

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV) considera que la providència del Tribunal Suprem posa fi a la via judicial contra un decret de plurilingüisme que ha estat derogat pel Consell. Els recursos presentats per institucions i entitats tenien una finalitat política, en cap cas pedagògica ni educativa ni respectuosa amb els drets lingüístics de l’alumnat en ser contràries a que siga competent en les dues llengües oficials i una, si més no, llengua estrangera.

divendres 06 juliol 2018 10:15 h

STEPV, que ha estat l’únic sindicat que va defensar el decret davant del TSJCV, sempre ha considerat que era legal, fet pel qual no va entendre la seua derogació ni tampoc que no es mantiguera la lluita judicial per defensar la seua legalitat. En qualsevol cas, STEPV ha defensat que, una vegada derogat el decret, es queda sense objecte el litigi.

Les entitats que van recòrrer el decret de Plurilingüisme volen alumnat analfabet en una de les llengües oficials

D’altra banda, des del Sindicat s’aposta per fer del valencià la llengua vehicular del sistema educatiu valencià per garantir que tot l’alumnat, en acabar els seus estudis obligatoris, tinguen la competència plena en valencià, castellà i una llengua estrangera. Per contra, les entitats que van recòrrer el decret de Plurilingüisme, que també insten el govern espanyol a impugnar la Llei de Plurilingüisme, volen alumnat analfabet en una de les llengües oficials del País Valencià, un fet que va en contra dels seus drets lingüístics i de la igualtat d’oportunitats per accedir al món del treball.
STEPV critica aquestes entitats, també la Diputació d’Alacant, que volen fer de la llengua un objecte de la confrontació política per obtindre uns suposats beneficis polítics. Per al Sindicat, la llengua ha d’estar per damunt dels interessos partidistes, per la qual cosa considera necessari un Pacte per l’ús social del valencià que es concrete en tota una sèrie de mesures per avançar envers la normalització lingüística al País Valencià, entre aquestes estarien: la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística, l’augment dels pressupostos destinats a l’ús social del valencià, la constitució d’un Consell de l’espai de comunicació en català, la reciprocitat de les emissions de totes les ràdios i televisions públiques en la nostra llengua, la implantació de la competència lingüística per l’accés a la funció pública valenciana o la supressió de les exempcions a cursar l’assignatura de valencià en les comarques castellanoparlants.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR