Meses de negociació

Es negocia la modificació de l’admissió d’alumnat i la convocatòria d’oposicions

La nòmina es manté el dia 30 de desembre i no s’avançarà com ha exigit STEPV

dijous 19 desembre 2019 16:21 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la modificació de l’ordre i el decret d’admissió de l’alumnat i la convatòria d’oposicions lliures.

La negociació de la convocatòria d’oposicions continuarà el 9 de gener

Quant a l’admissió d’alumnat, la Conselleria ha explicat que és una adaptació a la legislació actual. STEPV ha trobat a faltar una referència també al Decret 104/2018, de 27 de juliol, pel qual es desenvolupen els principis d’equitat i d’inclusió en el sistema educatiu valencià, que no apareix en la proposta de modificació. En eixe sentit, per al Sindicat, la inclusió educativa i la no segregació escolar són dos gran reptes. És per això que STEPV ha defensat que es garantisca una matriculació equitativa de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
Per a això cal una detecció primerenca d’aquestes necessitats i que les resolucions dels dictàmens d’escolarització estiguen en temps i forma per al termini de matrícula, garantint així eixa matriculació equitativa i la corresponent reducció de ràtio. Així mateix cal garantir a l’alumnat l’atenció necessària, independentment del centre on es matriculen evitant matricular a l’alumnat allí on està el personal necessari per atendre’l, fet que suposa l’aglutinament d’alumnat amb NESE a determinats centres. Igualment important és la funció de les comissions d’escolarització, a les que cal formar i informar (per aconseguir eixa matriculació equitativa).
En eixa línia, STEPV ha demanat que la reserva inicial de places per a alumnat amb NESE proposada a l’actual Ordre es prolongue fins la primera setmana de setembre, abans de l’inici de les activitats lectives. En l’actualitat dita reserva es fa només fins al llistat provisional.
Altre aspecte fonamental és la dotació del personal necessari per atendre de forma correcta, l’augment de càrrega burocràtica que suposa aquest període de matrícula. Aquesta tasca també es pot reduir unificant la documentació requerida als diferents procediments convocats per l’administració (admissió, beques…)
Igualment, STEPV ha fet incidència en la necessitat de tindre un barem que evite al màxim la necessitat de fer un sorteig per desempatar.
Quant a la convocatòria d’oposicions, STEPV ha plantejat un bon nombre d’esmenes al text proposat per la Conselleria, que és pràcticament el mateix que el de l’any passat. El Sindicat, malgrat no estar d’acord en el model de concurs oposició actual, ha intentat amb les seues aportacions fer més just i garantista el procés per a les persones opositores i que els tribunals tinguen unes condicions òptimes per a treballar sense estrés ni cansament. El Sindicat, a més, ha traslladat a la Conselleria les aportacions que tant tribunals d’oposicions com persones aspirants en anteriors convocatòries ens han fet arribar. En aquest enllaç resumim les aportacions principals.
La negociació de la convocatòria d’oposicions continuarà el 9 de gener. La quantitat d’esmenes que STEPV ha plantejat ha provocat la indignació d’algun sindicat pel temps emprat per poder defensar-les. ANPE ha arribat a demanar respecte a la Mesa Sectorial, perquè STEPV ha acabat la seua intervenció vora cap a les 14h i era l’hora de dinar i no han pogut intervindre. STEPV ha replicat que respectem escrupulosament la Mesa Sectorial i que havíem començat la reunió plantejant que abordarem la negociació per apartats per tal de, precisament, facilitar la intervenció de tots els sindicats de la mesa sectorial. L’administració i la resta de sindicats han preferit que cada sindicat exposara totes les esmenes a tot el document i no per parts. Per tant, no es pot responsabilitzar a STEPV que els altres sindicats no pugueren intervindre aquest matí.
A més, STEPV no haguera tingut cap problema en continuar la negociació aquesta vesprada perquè el tema a negociar s’ho mereix. Però si altres sindicats prefereixen anar a dinar i no continuar la negociació no és culpa del sindicat majoritari.
Davant la situació produïda en aquest punt, STEPV no ha volgut renunciar al torn obert, fet al que també s’han oposat la resta dels sindicats, però almenys hem aconseguit que la Conselleria responguera a una pregunta llançada per STEPV en la darrera Mesa Sectorial i que s’havia de contestar avui. En concret, la pregunta era si el cobrament del mes de desembre o, almenys de l’extra de Nadal, es produiria el dia 30 (com està anunciat a la web de Conselleria) o s’avançaria a demà com altres anys, demanda del Sindicat, per poder fer front a les despeses d’aquestes dates. Finalment, la Conselleria ha contestat que aquest pagament no s’avançarà ja que Hisenda no ho ha previst així.
STEPV manifesta la seua més rotunda queixa i oposició a negar aquest avançament del pagament de la nòmina que sí ha estat possible altres anys. El Sindicat considera innecessari que l’administració cree problemes on fins ara no els hi ha hagut i exigeix la seua correcció immediata i l’avançament del pagament de la nòmina o, almenys, de la paga extra de desembre.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR