Universitats públiques

El professorat associat de la UPV cap a la vaga indefinida

Aquest matí la Plataforma de professorat associat de la Universitat Politècnica de València i les organitzacions sindicals STEPV-Iv, CCOO i UGT han convocat vaga indefinida del professorat associat a partir del dia 16 d’abril.

dijous 29 març 2018 17:29 h

Els motius que fan necessària la vaga són la realització, de manera generalitzada, de moltes més hores de treball de les oficialment reconegudes al seu contracte. Les diferències salarials amb la resta del Personal Docent i Investigador de la Universitat, tant en quantia com en estructura salarial. Les discriminacions que pateix el col·lectiu amb el reconeixement de l’activitat investigadora, la reducció de crèdits i la promoció i estabilització. I la manca de criteris objectius, iguals i públics que determinen la renovació o no dels contractes de professorat associat.

El comité de vaga estarà format per membres de la plataforma i de les tres organitzacions sindicals.

El col·lectiu de professorat associat s’ha trobat amb una actitud passiva del rector que diu en la premsa que és el Conveni Col·lectiu “el marc contemplat en la llei on s’han de negociar les condicions laborals del professorat associat”, tot i que la major part de les reivindicacions del col·lectiu són relatives a la normativa pròpia de la UPV.

El rector ha subestimat la resolució del conflicte d’aquest col·lectiu, i només s’ha compromés a un augment del salari en obtenir l’autorització de la Conselleria: autorització que NO ens consta que s’haja demanat.

STEPV-Iv opina que el rector no hauria de desentendre’s ni de tirar pilotes fora. Cal que gestione i solucione un conflicte que ve de lluny.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR