Eleccions sindicals

Dimarts 2 de desembre finalitza la campanya electoral en ensenyament públic

52.028 docents estan cridats a votar el pròxim 4 de desembre

dilluns 01 desembre 2014 15:56 h

Les eleccions sindicals d’ensenyament públic, universitari i no universitari, són el pròxim dijous 4 de desembre. Demà finalitza la campanya electoral que va començar el 18 de novembre, el dia 3 és el dia de reflexió.

El Sindicat fa una última crida a participar massivament en aquestes eleccions i a revalidar i incrementar el suport a STEPV

STEPV ha basat la campanya en l’explicació al professorat del treball realitzat durant aquests quatre anys i de les propostes per encarar el futur. Quatre han sigut els eixos bàsics de la campanya: la lluita per les condicions laborals del professorat i contra les retallades, la lluita contra la rebaremació del professorat interí, la lluita per l’escola pública i contra la LOMQE, i el model sindical de STEPV, assembleari i participatiu.
Un altre dels elements als quals STEPV ha donat molta importància en aquesta campanya ha estat el foment de la participació del professorat en el procés electoral i, especialment, en el dia de la votació. La participació i el suport als sindicats és fonamental en aquest context de confrontació amb l’administració per les polítiques de retallades i d’imposició d’una arquitectura legal que perjudica l’escola pública.
La reducció de les meses electorals en ensenyament públic no universitari a 315 meses electorals (28 menys que en 2006 i 1061 menys que en 2010) perjudica la participació massiva del professorat. En altres autonomies com Madrid sí que ha sigut possible un pacte entre sindicats per tindre una mesa per centre com al País Valencià fa quatre anys, però enguany alguns sindicats hi han estat en contra de repetir l’experiència, com proposava STEPV. A més, els centres educatius que no tenen mesa tampoc gaudiran del tradicional permís de vesprada per afavorir la participació i seran els equips directius els responsables de refer els horaris per a permetre la participació en les eleccions.
El dia 4 de desembre, el professorat (i el PAS en les universitats) ha d’avaluar la feina feta per STEPV, comparant-la amb la resta de sindicats, i triar la composició de les juntes de personal i dels comités d’empresa en les universitats, d’on eixirà la representació en la mesa sectorial d’educació i en els òrgans de decisió en les universitats.
El Sindicat fa una avaluació positiva de la campanya electoral i de la recepció del professorat a les propostes sindicals i a l’actuació de STEPV aquests darrers quatre anys i fa una última crida a participar massivament en aquestes eleccions i a revalidar i incrementar el suport a STEPV, com a garantia de la lluita per una educació pública, laica, democràtica, participativa, inclusiva, de qualitat i en valencià.

Etiquetat com a

eleccions sindicals

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR