Eleccions sindicals

Dimarts 18 de novembre comença la campanya electoral en ensenyament públic

52.028 docents estan cridats a votar el pròxim 4 de desembre en ensenyament públic no universitari

dilluns 17 novembre 2014 19:31 h

Les eleccions sindicals d’ensenyament públic, universitari i no universitari, són el pròxim dijous 4 de desembre. Dimarts 18 de novembre comença la campanya en aquestes etapes educatives. En educació privada i concertada les eleccions es realitzen en cada empresa, és a dir, en cada centre educatiu, i ja han començat i es prolongaran durant tot aquest curs.

STEPV ha guanyat totes les eleccions sindicals celebrades des de 1987 i ha anat revalidant i ampliant la majoria sindical

En pública no universitària, 52.028 docents estan cridats a votar en les tres circumscripcions electorals provincials: 24.837 a València; 7.309 a Castelló; i 19.872 a Alacant. En total s’elegiran 163 membres de les tres juntes de personal (69 per València, 35 per Castelló i 59 per Alacant). Això representa 8 delegats menys a triar respecte a les passades eleccions sindicals de 2010, en què es van triar 171 delegats (en les eleccions de 2014 s’elegeixen 4 delegats menys a València i 4 menys a Alacant). En aquests quatre anys s’han perdut uns 5.000 docents, la qual cosa explica aquesta disminució de delegats a triar.
STEPV ha guanyat totes les eleccions sindicals celebrades des de 1987 i ha anat revalidant i ampliant la majoria sindical. Durant aquests quatre anys STEPV ha lluitat de valent per fer front a aquestes polítiques de forma clara i contundent, ha treballat colze a colze amb els centres i el professorat en lluita, ha demostrat ser un instrument útil per al professorat alhora de vehicular les seues reivindicacions i, amb la pràctica quotidiana i coherent, s’ha erigit com l’únic sindicat que ha plantat cara a l’administració en la negociació, en els tribunals i en el carrer. Per això, tant la Conselleria com alguns sindicats tenen poc interés en què STEPV revalide la majoria sindical en pública no universitària. Això explica l’oposició d’aquests sindicats a tindre una mesa per centre com fa quatre anys i, per part de la Conselleria, a denegar el permís de vesprada per anar a votar en els centres que no tenen mesa electoral, com en processos anteriors.
Per tot això, STEPV fa una crida a tot el professorat a participar massivament en aquestes eleccions, a pesar dels entrebancs per exercir el vot. Perquè STEPV és la garantia de la lluita per una educació pública, laica, democràtica, participativa, inclusiva, de qualitat i en valencià.

Etiquetat com a

eleccions sindicals

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR