Plurilingüisme

Conselleria derogarà el decret de plurilingüisme de 2017

El Sindicat s’oposa a la proposta decret de derogació que es negociarà dijous en Mesa Sectorial

El decret de plurilingüisme també ha arribat al Tribunal Suprem

dimarts 31 octubre 2017 14:10 h

La Conselleria d’Educació acaba de fer arribar als sindicats la modificació de l’ordre del dia de la Mesa Sectorial prevista per al 2 de novembre sobre concurs de trasllats per afegir un nou punt de l’ordre del dia sobre el decret de derogació del decret 9/2017 de plurilingüisme.

Per al Sindicat aquesta opció de donar per perduda la batalla judicial, no és acceptable

STEPV s’oposa a aquest decret de derogació del plurilingüisme per diferents motius. En primer lloc, perquè encara queden pendents de resposta recursos presentats sol·licitant l’alçament de la suspensió cautelar imposada pel TSJ. A més, hi ha en tràmit en les Corts Valencianes la proposta de llei sobre plurilingüisme que encara no s’ha aprovat ni publicat.
Per tant, el Sindicat considera precipitada la decisió de la Conselleria de derogar un decret que serà derogat per la llei que està en tràmit actualment en les Corts. L’única explicació que té aquesta decisió és el tancament de tots els recursos presentats contra el decret de plurilingüisme, ja que en el moment en què es derogue decauran tots aquests recursos de forma automàtica.
Per al Sindicat aquesta opció de la Conselleria i/o del Govern Valencià, de donar per perduda la batalla judicial, no és acceptable, ja que el propi TSJ va publicar dues sentències en juliol en les quals només anul•lava la Disposició Addicional Cinquena del decret, que estableix les certificacions de llengües, però manté en vigor la resta del decret.
Aquestes sentències estan ara mateix recorregudes per la Conselleria d’Educació en el Tribunal Suprem, el qual encara no s’ha pronunciat sobre el tema. El Sindicat considera que cal esgotar els temps judicials fins que no es publique la llei de plurilingüisme que igualment derogarà el decret 9/2017.

Etiquetat com a

plurilingüisme

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR