Retribucions

Aclariments sobre la nòmina d’agost de 2014

Com bé sabeu, alguns de nosaltres hem tingut la desagradable sorpresa de veure la nòmina d’agost minvada respecte la nòmina de juliol.

dimarts 21 octubre 2014 12:49 h

Els descomptes van des d’uns cèntims, en alguns casos, a d’altres casos on les quantitats són més importants.
STEPV de concertada privada va demanar explicacions sobre aquest fet al Departament de Nòmines d’Ensenyament concertat.

Segons ens va explicar l’Administració, justifica aquest ajust aplicant-nos l’article 32 del nostre Conveni VI de concertada, concretament basant-se en el què diu l’últim paràgraf de l’article:

“Ateses les característiques especials del sector de l’ensenyament, el còmput per a determinar el nombre de dies de vacances de què a gaudir o que calga compensar econòmicament en cas de cessament, es realitzarà de l’1 de setembre al 31 d’agost i no per anys naturals” (les pagues extres tenen altre tractament).

Això què vol dir? Els docents en ensenyament concertat tenim aproximadament 2’5 dies de vacances per mes treballat, però aquest còmput comença a comptar des de l’1 de setembre de cada any. L’Administració calcula els 2’5 dies de vacances tenint en compte les característiques de cada contracte que pot ser de jornada completa o bé de jornada parcial. Destacar també que les vacances es computen de manera proporcional al temps treballat i tipus de jornada que tingam.

Per exemple, posem que si algú, per tractar-se d’un contracte de relleu, comença a treballar el dia 1 de febrer amb un contracte de 17 hores, quan arriben les seues vacances haurà treballat 6 mesos i el mes d’agost. Per tant tindrà dret a 15 dies de vacances en tot cas 17’5 dies de vacances si s’aplica agost.

Aquesta aplicació s’ha dut fins a les últimes conseqüències per part de la Conselleria fent ús d’un programa informàtic per a tal fi, aplicant-se en tots els aspectes de la vida laboral, més exemples:

  • Si teníem jornada reduïda i quan ha arribat juliol ens han posat la jornada completa, aleshores juliol l’hem cobrat complet però agost s’ha cobrat tenint en compte els mesos on tenia jornada reduïda i el més a jornada completa.
  • Si ens han pagat un trienni en qualsevol mes que no fora setembre, se’ns compta la proporcionalitat aplicant-ho als mesos que cobràvem abans de tenir el trienni i també  aplicant la proporcionalitat en els mesos una vegada tens el trienni.

Com ja hem dit, aquest ajust s’ha portat de manera exhaustiva per part de l’Administració, com marca l’article 32 del conveni. Fins i tot, si algú ha fet vaga, se li ha descomptat la part proporcional de vacances d’eixe dia de vaga (unes hores).

És un fet que no s’havia aplicat mai al nostre sector. És cert que a altres sectors n’estan acostumats, com és el de sanitat, però per a nosaltres ens ve totalment de nou. Açò no vol dir que la Conselleria en aquest cas ens haja retallat diners de manera injusta. Tornem a dir que ho han pogut fer justificant-se en l’article 32 del nostre Conveni VI.

De tota manera, com en qualsevol altre cas de disconformitat amb la nòmina, correspon a l’empresa per a la que treballem demanar l’explicació pertinent a l’empresa pagadora, la Conselleria, i explicar el que ha passat.

STEPV de concertada privada vol deixar clar que tot aquell docent que haja vist la seva nòmina minvada de manera quantiosa, pot posar-se en contacte amb nosaltres per a què li revisem la nòmina d’agost i poder-li aclarir qualsevol dubte al respecte.

Etiquetat com a

retribucions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR