Condicions laborals

UGT no accepta les esmenes de STEPV per millorar les retribucions del professorat

La resolució d’UGT presentada ahir en la Junta de Personal de València sobre les retribucions del professorat va en la línia d’incrementar les desigualtats salarials entre el professorat.

Cartell de reivindicacions de STEPV, també les salarials

dimarts 13 febrer 2024 12:31 h

STEPV no està en contra d’obrir la negociació de les retribucions docents amb la Conselleria com afirma UGT en les xarxes socials, cosa que portem defensant fa molts anys, i va demanar a UGT que modificara la resolució en eixe sentit per a facilitar el vot favorable de STEPV, ja que la seua proposta incideix en les diferències salarials entre el professorat.

La Junta de Personal no negocia amb la Conselleria i és usada per determinats sindicats per tal de fer una política partidista

A més, STEPV també va suggerir que s’incorporara la petició d’aquest sindicat de recuperar el poder adquisitiu perdut des de 2010 i que arriba al 15%, una quantitat molt significativa que, si es recuperara, beneficiaria el conjunt del professorat. En canvi UGT planteja introduir divisions salarials que, en tot cas, s’haurien de tractar amb el debat suficient i analitzar les conseqüències sobre el professorat. Per exemple, abonar la tutoria en el cos de mestres significa que el professorat especialista que no és tutor tindria una altra retribució que podria ocasionar conflictes en els centres. Per contra, STEPV va presentar una resolució, aprovada per unanimitat, per tal que una coordinació molt específica i tècnica com la Coordinació de les Agrupacions de Zona es puguen retribuir, fet que omet UGT en la seua propaganda.
UGT no va voler atendre les esmenes de STEPV ni canviar ni una coma de la seua proposta de resolució, ni obrir el debat sobre les qüestions plantejades per STEPV.
Que no s’aprovara la resolució no significa en cap cas que no es trasllade a la Mesa Sectorial, on és present la Conselleria d’Educació, la demanda d’abordar aquesta qüestió, com fem cada any tots els sindicats en la corresponent Junta de Portaveus.
La Junta de Personal Docent no negocia amb la Conselleria d’Educació i és usada per determinats sindicats per tal de fer una política partidista, explicant públicament el que els convé, no reproduint els debats ni les propostes i intentar desgastar altres sindicats.
STEPV, tal i com va anunciar ahir en la Junta de Personal, s’ha posat en contacte amb la resta de sindicats presents a la Mesa Sectorial per demanar una reunió específica a la Conselleria per abordar la negociació de les retribucions del professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR