Condicions laborals

CCOO s’entesta en repetir el concurs de trasllats del cos de mestres de l’any passat

En la Junta de Personal de dilluns passat, STEPV es va abstindre a la resolució presentada per CCOO perquè es van negar a facilitar una informació clau per poder votar favorablement

dimecres 14 febrer 2024 12:22 h

Com ja és habitual, CCOO publica unes informacions a les xarxes socials sobre el resultat de les resolucions de la Junta de Personal Docent que li interessen (especialment les relacionades amb el concurs de trasllats) per criticar els sindicats que no li donen suport i sense explicar els arguments exposats per la resta de sindicats. Una pràctica a la qual també s’ha apuntat UGT.

En la resolució demanaven l’aplicació de les dues sentències sobre el concurs de trasllats i, per tant, la repetició també del concurs de trasllats del cos de mestres 2022/23. La Conselleria ja va informar que el concurs del cos de mestres complia amb la sentència perquè s’havien publicat més places que les oferides en el concurs de mèrits i, per tant, no té sentit repetir el concurs de trasllats perquè el resultat serà exactament el mateix i perjudicaria el concurs que actualment està en marxa.
En la defensa de la resolució, CCOO va aportar oralment una informació que no va havia portat a la mesa sectorial i que no teníem anteriorment, en afirmar que “hi ha un gran nombre de places que tenim constància que són estructurals i que tenen dotació pressupostària i que no han estat oferides per al CGT 2022-2023”.
Arran d’aquesta informació nova, STEPV va preguntar si tenien constància que aquestes places no oferides corresponien a les del concurs de mèrits, perquè en eixe cas sí que tindria sentit repetir el concurs de trasllats del cos de mestres perquè s’estaria incomplint la sentència. Si les places que havien detectat que no s’havien oferit al concurs de trasllats del cos de mestres eren altres, la sentència no es refereix a aquestes i la repetició del concurs no estaria complint la sentència.
La resposta de CCOO es va limitar a dir que ja havien explicat tot el que havien d’explicar i no van aportar cap dada nova, ni cap informe ni documentació que acreditara que les places que havien detectat formaven part del concurs de mèrits i no s’havien oferit al concurs de trasllats, cosa pràcticament impossible d’acreditar.
Quan es convoca un procés selectiu, siga concurs de mèrits o concurs oposició, es publiquen unes places per cos i especialitat, que responen a uns càlculs globals de les places que tenen disponibles per oferir al procés selectiu, però no les places concretes perquè aquestes després es poden adjudicar en el concurs de trasllats, en les comissions de serveis i en la resta de procediments d’adjudicació.
I per això STEPV s’hi va abstenir d’aquesta resolució, que finalment va ser aprovada amb els vots a favor de CCOO i d’UGT. Sense aquesta informació clau, STEPV no és tan temerària de votar a favor d’una resolució que demana repetir un concurs de trasllats estatal, el resultat del qual serà el mateix que el de l’any passat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR