Professorat en pràctiques

STEPV guanya una sentència que permet cobrar els triennis complets a una funcionària en pràctiques el curs 2019/20

També s’havia sol·licitat l’abonament dels sexennis però el Tribunal Contenciós ho ha desestimat

Concentració convocada per STEPV el passat 18 d'octubre per reclamar l'abonament dels deutes pendents

dijous 02 març 2023 18:07 h

Una professora que va ser nomenada funcionària en pràctiques el curs 2019/20 va presentar un recurs al Tribunal Contenciós de València, mitjançant els serveis jurídics del sindicat, reclamant l’abonament dels triennis i sexennis que la Conselleria durant l’any de pràctiques.

Aquesta sentència és ferma i no hi cap recurs en contra

El Tribunal li ha donat parcialment la raó i li reconeix el dret a cobrar els triennis corresponents durant l’any de pràctiques però no el sexennis, ja que la normativa en aquell moment no reconeixia aquest dret. Actualment, la Llei de la Funció Pública Valenciana de 2021 sí que reconeix aquest dret i, a instàncies de STEPV, la Conselleria d’Educació va elaborar un decret perquè el funcionariat en pràctiques cobre els triennis i sexennis amb efecte retroactiu des de l’any de publicació de la llei, és a dir, des de l’1 de setembre de 2021. Demà farà tot just un mes que s’ha publicat l’esmentat decret, que encara està pendent d’executar: https://dogv.gva.es/datos/2023/02/03/pdf/2023_1070.pdf
Aquesta sentència és ferma i no hi cap recurs en contra.
D’altra banda, el professorat en pràctiques del curs 2019/20 també cobrarà una compensació pels triennis i sexennis no cobrats però només a partir de gener de 2020, fruit d’un acord entre Conselleria i sindicats que estava limitat per llei al pressupost de 2020. Aquest acord encara no s’ha fet efectiu, malgrat les contínues demandes del Sindicat perquè s’aplique.
Aquesta sentència se suma a una altra guanyada pel Sindicat en 2021 que permetia que el professorat en pràctiques cobrara també la caporalia d’estudies o altres càrrecs directius, fet que també s’ha incorporat al decret.
El Sindicat celebra aquesta sentència i anima al professorat en pràctiques del curs 2019/20 afectat a reclamar els triennis no abonats durant aquell curs, i pròximament convocarà una assemblea per a organitzar la interposició dels recursos a les persones interessades.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR