Condicions laborals

STEPV critica que el professorat en pràctiques no ha cobrat els triennis i sexennis

El Sindicat està fent un estudi del professorat que no ha cobrat la nòmina en setembre

Concentració en 2016. Des de fa anys STEPV exigeix l'abonament en temps i forma de les nòmines

dijous 30 setembre 2021 12:47 h

Com cada any, hi ha professorat que no cobra la nòmina de setembre. El funcionariat en pràctiques tampoc ha cobrat els triennis i sexennis corresponents, fet que ha criticat el Sindicat.

Se suposa que amb la nova llei de la funció pública aquesta qüestió ja estava solucionada

Se suposa que amb la nova llei de la funció pública aquesta qüestió ja estava solucionada. A més, el Sindicat va signar un acord el curs passat perquè el professorat en pràctiques de 2019 cobrara els triennis i sexennis almenys des de gener de 2020, acord que encara no s’ha fet efectiu (es preveu que en octubre o novembre) i que, a més, s’hauria de fer extensiu per al nou funcionariat de carrera, cosa que encara no ha passat.
Es preveu que en breu negociem la regulació de la fase de pràctiques, moment en el qual STEPV tornarà a demanar explicacions sobre l’abonament d’aquest complement al funcionariat en pràctiques, com ja va fer en la Junta de Portaveus del passat 17 de setembre, respecte al funcionariat en pràctiques de 2019.
D’altra banda, hi ha professorat que no ha cobrat la nòmina sencera. El Sindicat està fent un estudi de les persones que no han cobrat, mitjançant un formulari, per conéixer l’impacte del nombre de gent que es troba en aquesta situació i el moment en què van ser adjudicats (juliol o setembre).
Gràcies a les intervencions del Sindicat en els darrers anys, s’ha anat reduint el nombre de persones que no cobren en setembre, però continua passant, fet que s’hauria de solucionar definitivament.
STEPV informarà de les gestions que està realitzant i de les actuacions que caldrà dur a terme per solucionar el problema.
A més, el Sindicat ha posat en marxa una campanya de queixes al Síndic de Greuges i a la Generalitat pels retards en atendre qualsevol gestió del professorat, per la manca de personal administratiu i l’acumulació de tasques que tenen. La campanya es pot consultar ací: https://stepv.intersindical.org/noticies/article/campanya_de_queixes_al_sindic_de_greuges_i_a_la_generalitat_pels_retards_en_les_gestions_de_la_conselleria_deducacio
És urgent almenys una quarta direcció territorial d’educació per atendre el volum de professorat que té el sistema educatiu valencià. La de València és la més gran de tot l’estat i amb el personal que hi treballa no pot donar resposta a totes les necessitats.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR