Condicions laborals

STEPV guanya una sentència que permet cobrar la caporalia de departament a un docent en pràctiques

El tribunal de justícia «estira de les orelles» a la Conselleria per no abonar el complement retributiu de cap de departament

dijous 10 juny 2021 18:37 h

Els serveis jurídics del Sindicat han guanyat una sentència que permet a un docent funcionari en pràctiques durant el curs 2019/20 a cobrar la caporalia de departament. La Conselleria va al·legar que per llei no li correspon cobrar aquesta retribució (segons l’EBEP i la llei de la funció pública valenciana de 2010).

El tribunal acusa a la Conselleria d’enriquir-se i d’empobrir al demanant

Ara bé, el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 8 de València ha estimat la demanda perquè la Conselleria va tolerar el nomenament sabent que, com a cap de departament, no li abonaria el complement corresponent per exercir eixa funció, produint-se un “enriquiment injust a favor de l’administració i un correlatiu empobriment del demandant”, segons manifesta la sentència.
Aquesta sentència és ferma i no cap recurs. A més, s’imposa unes costes de 500 euros a l’administració.
STEPV celebra aquesta sentència perquè restitueix els drets retributius d’aquest personal i anima a altres persones que hagen passat per la mateixa situació recentment a contactar amb el sindicat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR