Meses de negociació

STEPV exigeix que el professorat en pràctiques del curs 2021/22 cobre els sexennis

Si no es produeix aquest abonament el Sindicat exigirà responsabilitats polítiques a l’administració

Assemblea de STEPV al professorat de pràctiques en 2019

STEPV

dijous 21 juliol 2022 14:45 h

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Sectorial el Decret pel qual el professorat en pràctiques podrà cobrar els sexennis corresponents. Des de la publicació en el DOGV de la Llei de la Funció Pública Valenciana, en abril de 2021, es reconeix aquest dret a aquest col·lectiu tot i que mancava la seua regulació mitjançant un decret.

La Conselleria s’ha compromés a intentar negociar amb hisenda que es puga produir la retroactivitat a aquest col·lectiu

Des d’eixe moment, STEPV ha estat instant a la Conselleria d’Educació, mesa sectorial rere mesa sectorial perquè ho regulara i que el professorat en pràctiques del curs 2021/22 es poguera beneficiar d’aquesta mesura, ja que no té sentit que el professorat interí i el de carrera cobre els sexennis però no el de pràctiques, que si ha sigut interí i té sexennis acumulats deixa de cobrar-los.
La Conselleria ha enviat l’esborrany de decret, més d’un anys després de publicada la llei, en el qual el professorat en pràctiques actual no cobraria els sexennis ja que es regula a partir de setembre de 2022 per al nou funcionariat en pràctiques que sorgirà de les oposicions al cos de mestres que s’està celebrant en aquests moments i en les convocatòries següents.
Cal dir que en 2019 es va signar un acord perquè el professorat en pràctiques del curs 2020/21 cobre una compensació pels sexennis que deixen d’ingressar i, si no es corregeix el decret el professorat del curs actual, 2021/22, es quedaria «penjat» i no se’n beneficiaria.
La Conselleria s’ha compromés a intentar negociar amb hisenda que es puga produir la retroactivitat a aquest col·lectiu, resposta que no ha agradat al sindicat, perquè el compromés de la Conselleria era regular-ho perquè aquest col·lectiu també resultara beneficiat. Per això, el Sindicat ha informat que si finalment no s’incorpora aquest col·lectiu al decret demanarà responsabilitats polítiques per una mala gestió per part de l’administració. No hi ha cap motiu que justifique que no s’incorpore aquest col·lectiu i, si els motius són econòmics, l’administració ha comés una irresponsabilitat per no haver inclós una reserva per aquest col·lectiu quan es regulara.
D’altra banda, STEPV també ha demanar suprimir l’apartat incorporat pel qual el professorat que complisca un sexenni durant l’any de pràctiques no podrà demanar el seu reconeixement i, per tant, l’abonament fins que no siga nomenat funcionari de carrera. Segons la Conselleria això està regulat en un Reial Decret de 1982 que encara està en vigor.
Finalment, la Conselleria ha incorporat que el professorat en pràctiques que siga nomenat càrrec unipersonal (equip directius, caporalia d’estudis, etc.) també cobrarà el complement de càrrec corresponent. Cal dir que no és un regal de l’administració si no a les sentències guanyades pel sindicat que donen la raó al professorat en pràctiques que va recórrer aquesta qüestió.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR