El Síndic de Greuges insta a la Conselleria a abonar els triennis i sexennis al professorat en pràctiques

STEPV va posar en marxa una campanya de reclamacions al Síndic de Greuges el 30 de setembre

Una de les nombroses concentracions en la Conselleria d'Administracions Públiques per exigir més personal en les DT

dimecres 29 juny 2022 13:51 h

Com han publicat recentment diversos mitjans de comunicació, el Síndic de Greuges insta a la Conselleria a abonar els triennis i sexennis al professorat en pràctiques, atenent les nombroses queixes que ha rebut, per solucionar la discriminació salarial a què es veu sotmés el col·lectiu respecte al professorat interí i funcionari de carrera.

STEPV exigeix la creació d’almenys una quarta direcció territorial per descongestionar la d’Alacant i València

Recordem que STEPV va iniciar una campanya de queixes al Síndic el 30 de setembre, ja que la Conselleria estava incomplint amb l’acord signat en 2019 perquè el professorat en pràctiques d’aquell curs cobrara aquests complements i també estava dilatant en el temps la normativa que es va comprometre a posar en marxa per normalitzar definitivament la situació de discriminació salarial del professorat en pràctiques.

El Sindicat ha estat interessant-se per la qüestió pràcticament en totes les meses sectorials des que la Conselleria es va comprometre a regular-ho, l’última vegada aquesta mateixa setmana. La Conselleria va contestar que ja tenien preparat l’esborrany de la normativa i que es negociaria aquest mes de juliol.

Un dels fets que provoca els retards en el compliment de l’acord de 2019 és la manca de personal en les direccions territorials d’educació per actualitzar les nòmines. No només el professorat en pràctiques del curs 2019/20 no ha cobrat els triennis i sexennis acordats, tampoc s’ha complert l’abonament d’un altre apartat referit a la compensació salarial entre homes i dones. I també queden pendents els abonaments de les despeses dels tribunals d’oposició de l’any passat o complements unipersonals (càrrecs directius, caporalies de departament, etc.).

En eixe sentit, STEPV i STAS-Intersindical han convocat nombroses concentracions aquests darrers anys per exigir a la Conselleria d’Administracions Públiques que dote del personal administratiu necessari les direccions territorials d’educació, per poder portar al dia totes les gestions com l’abonament complet de les retribucions.

Igualment, STEPV exigeix la creació d’almenys una quarta direcció territorial per descongestionar la d’Alacant i València (aquesta és la més gran de tot l’estat). Hi ha altres territoris que compten a més direccions territorials per gestionar amb més eficàcia i eficiència l’atenció al personal que atén. Madrid compta amb 6 direccions territorials i Catalunya amb 10, per posar només dos exemples.

Aquesta petició tampoc ha estat atesa i, al final, qui ho paga és la ciutadania, que veu que passen els anys i no es normalitza la seua situació perquè les direccions territorials estan col·lapsades.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR